Recent am facut un proiect pentru constructia unei locuinte noi, dar a aparut o problema cu obtinerea planului de urbanism. Arhitectul mi-a spus ca nu poate obtine planul de urbanism deoarece suprafata constructiei din proiect este mai mare decat suprafata uzuala a terenului respectiv (adica constructia depaseste 40% din suprafata terenului), si deci nu poate sa imi finalizeze proiectul, asta desi am convenit ca acesta sa faca toate demersurile legale pentru ca eu sa ma pot apuca de constructie fara sa mai fiu nevoit sa "umblu in stanga si in dreapta" dupa avize, autorizatii, etc. Cu toate ca eu am platit toata suma care mi-a cerut-o pentru proiect, acesta imi spune sa construiesc fara a avea autorizatia de constructie pentru ca e am o parte din documentatie. Arhitectul stia care este suprafata pe care eu vreau sa construiesc si trebuia sa cunoasca aceste norme.
Ce pot sa fac? I-am sugerat sa facem constructia putin mai mica astfel incat sa se incadreze in acea prevedere de 40% din suprafata terenului si mia spus ca imi trebuie alti bani pentru proiect
O mare dilema
daniela.ilea
Daca ma poate ajuta cineva ,detin o casa batraneasca cu un front stradal de 7 m dar in spate se lateste curtea ajungand la 13 m ,doresc sa construiesc o casa ... (vezi toată discuția)