avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie fara autorizatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie fara autorizatie

Salut am si eu o problema la care caut un raspuns. Parintii mei au o casa pe un teren de 240 mp in Bucuresti, in spatele casei au un loc liber de 75mp, la care m-am gandit sa construiesc ceva. Mi s-a spus ca nu prea am sanse. Ma gandeam sa iau o autorizatie de extindere si renovare. Mi s-a spus ca pot doar sa mai adaug la veche casa maxim 2 camere, sau sa mansardez casa existenta. Prima varianta nu prea ma ajuta pentru ca vreau sa fiu separat de ei, a doua iese din calcul avand in vedere ca tocmai si-au modernizat-o si nu are rost sa stri ce au investit ei. M agandeam sa construiesc fara autorizatie. As vrea sa stiu care este amenda, daca dupa ce iau amenda pot sa intru cumva in legalitate, daca cumva sunt obligat sa daram ce am construit...? Precizez ca nu am inceput nimic, iar 3 dintre laturile casei propriu-zise vor fi pe hotar, deasemenea pot sa primesc prin notariat acordul vecinilor cum ca ei ar fi deacord. Va multumesc mult sper sa primesc un raspuns..
Cel mai recent răspuns: driverx , utilizator 19:38, 18 Decembrie 2009
Salut,
In primul rand, pentru a sti daca poti sau nu sa construiesti pe terenul ramas trebuie sa ceri un Certificat de Urbanism de la Primarie. Pentru asta mergi la un arhitect, acesta va face doua schite pe planurile de situatie la 2000 si la 500 si va redacta un mic memoriu. Vei completa o cerere si vei anexa la ea documentele de la arhitect si copie dupa actul de proprietate si vei depune dosarul la primarie. Apoi trebuie sa astepti pana cand se va elibera certificatul de urbanism (- legal 30 zile) In acest certificat se specifica coeficientii urbanistici ai zonei POT = procentul de ocupare al terenului, CUT : coeficientul de utilizare al terenului, inaltime maxima, retrageri etc.
POT = suprafata la sol a constructiei impartita la suprafata parcelei exprimata in procente.
CUT = suprafata desfasurata a constructiei impartita la suprafata parcelei.
Daca acesti indicatori nu sint depasiti in cazul adaugarii unei noi constructii, apoi printr-un PUD (plan urbanistic de detaliu) poti cere schimbarea retragerilor minime stabilite prin regulament, astfel incat sa poti construi pe limita de proprietate. Apoi urmeaza proiectul de autorizatie, apoi constructia.
Amenda pentru lucrari fara autorizatie de la 1000 la 100.000 lei conform legii 50/1991 modificata si para-modificata
Ultima modificare: Vineri, 18 Decembrie 2009
driverx, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi se cere pud sau ma obliga sa construiesc la calcan, ce pot face? VASILE_CLAUDIA VASILE_CLAUDIA Va rog ajutati-ma cu un sfat.Am achizitionat un teren intravilan de 350mp cu dimensiunea de 15*24ml si doresc sa construiesc o casa de 8*11ml.Am solicitat ... (vezi toată discuția)
Pot construi o casa pe un teren de 29 metri patrati in bucuresti? SimonAsparagus SimonAsparagus Am un teren in Bucuresti care are dimensiunea de 29 metri patrati. Pot sa construiesc o casa pe el? Adica o sufragerie jos la parter si un dormitor la un etaj ... (vezi toată discuția)
Constructie laborator cofetarie dragoshmarian dragoshmarian salut. Doresc sa construiesc un laborator de cofetarie.Am o casa cu un teren de aproximativ 300mp si o suprafata construita de aprox 120 mp (momentan nu am ... (vezi toată discuția)