avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titular contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titular contract de inchiriere

Buna ziua

Am inchiriat de curand un apartament in Bucuresti si urmez sa locuiesc in el impreuna cu prietenul meu. La inchiriere doamna de la agentia care a facilitat intalnirea a facut un contract pe care l-am semnat atat eu cat si proprietarul. Pe contract scrie ca acesta trebuie inregistrat in maxim 15 zile. Aceste 15 zile au trecut iar proprietarul mi-a spus ca va merge cu mine sa il inregistram.
Problema este alta tot proprietarul mi-a spus ca nu ne poate lua in spatiu pe amandoi (pe mine si pe prietenul meu) pentru ca nu suntem casatoriti. Vreau sa stiu daca pe contractul de inchiriere putem fi trecuti amandoi, nu neaparat amandoi titulari, ci unul din noi titular si celalalt ca persoana care va locui in acel spatiu. Sau este cum a spus proprietarul ilegal sa stam amandoi fiind necasatoriti?
De asemenea ce valoare mai are acel contract incheiat la predarea apartamentului daca acel contract nu a fost inregistrat niciunde?
Si inca o intrebare. In cazul in care suntem trecuti amandoi pe contract putem face viza de flotant si daca da avem nevoie si de acordul proprietarului?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:54, 3 Septembrie 2010
poate sa va ia in spatiu chiar daca nu sutneti casatoriti..asta inseamna sa va faca domiciliul stabil la amandoi acolo.. in opinia mea nu e cazul.. sa va faca flotantul e suficient.. si fiscalizarea contractului de inchiriere nu are nici o legatura cu luarea voastra in spatiu sau cu flotantul vostru... absolut nici una
Nu e ilegal sa locuiti impreuna daca nu sunteti casatoriti. In privinta calitatii de chirias, daca il semnati amandoi, amandoi sunteti chiriasi, cu drepturi egale. Daca numai unul il semneaza si locuiti impreuna, drepturile si obligatiile ii revin chiriasului (adica cel care a semnat). Asta inseamna ca, in caz de neintelegere, ii poate arata celuilalt ... usa. Ramanand sa plateasca, eventual de unul singur, datoriile.
Valoare are, fiind nevoie doar de consimtamantul partilor, inregistrarea se face pentru a incasa statul venituri.
Ultima modificare: Joi, 2 Septembrie 2010
elena138, utilizator
Multumesc mult pentru raspunsuri. Si daca am contractul inregistrat cu amandoi pe contract mai avem nevoie de proprietar ca sa facem flotant?
Ultima modificare: Vineri, 3 Septembrie 2010
onny_kitty, utilizator
Mergeti la politie si intrebati.
Din cate stiu politia cere prezenta proprietarului pentru ceea ce vreti.
cerere tip-pe care o iei de la politie
certificatul de nastere - fotocopie

certificatul de casatorie - fotocopie

sentinta de divort (ramasa definitiva, daca este cazul) - fotocopie

actul de spatiu al gazduitorului - in original si o fotocopie

actul de identitate al solicitantului
actul de identitate al gazduitorului
prezenta obligatorie atat a solicitantului cat si al gazduitorului;
in cazul in care se prezinta un contract de inchiriere inregistrat la administratia financiara nu este necesara prezenta gazduitorului cu actul de spatiu, iar contractul de inchiriere va fi prezentat in original si fotocopie

chitanta, taxa timbru in valoare de 2 lei

Alte discuții în legătură

Chirias Liana21 Liana21 Va rog sa-mi spuneti, daca un chirias care a locuit intr-un apartament inchiriat mai mult de doi ani are dreptul sa solicite proprietarului sa faca demersurile ... (vezi toată discuția)
Viza flotant-dpdv proprietar picai picai Buna, am un chirias, contract nou. L-am inregistrat la Ad.Financiara. Am gasit pe net [EDITAT] textul: Actele necesare obtinerii vize de flotant Cerere ... (vezi toată discuția)
Viza flotant dianabdm dianabdm Buna ziua.Doresc sa obtin viza de flotant in Ploiesti si as vrea sa stiu daca la Politie trebuie sa se prezinte proprietarul,avand in vedere ca dansul este ... (vezi toată discuția)