avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii contract norma intreaga
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

contract norma intreaga

Buna ziua!
O angajata are contract de munca cu 8 ore/zi, dar lucreaza 6 ore/zi inclusiv sambata si duminica pt. a realiza nr. de ore din luna. Intrebarea mea este: orele lucrate sambata si duminica sunt considerate ore suplimentare?
Cel mai recent răspuns: despi , utilizator 21:35, 10 Septembrie 2010
@mihai_u
Cele mentionate de mine anterior se bazeaza pe un caz real in care societatea avea nevoie de o persoana doar 4-6 ore pe zi inclusiv simbata si duminica si cu acordul salariatului cim a ramas neschimbat pe norma intreaga si nu a avut probleme cu ITM-ul.
Durerea in aceasta tara este ca nu se vrea o privire de ansamblu cu solutii acceptabile pt. ambele parti.
Daca doriti sa stam la bariera si nu sa o ocolim , atunci angajatul respectiv este concediat (pt. ca nu poate presta 8 ore/zi) si se va cauta un alt angajat care sa poata respecta programul de munca.
@despi
Atita timp cit angajata lucreaza simbata si duminica doar pt. a completa nr. de ore ne lucrate in cursul saptaminii atunci nu veti avea probleme cu ITM-ul si nici nu trebuie sa platiti ore suplimentare. Dar asta doar cu conditia ca salariata sa nu depaseasca 40 ore/saptamina sau 48 daca in regulamentul intern si in CIM aveti prevazut un program de 8 ore/zi si 6 zile lucratoare/ saptamina.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Septembrie 2010
ContSters160319, utilizator
Va multumesc mult pt. raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control itm- probleme vizate andreadia andreadia Buna Am avut un control Itm si inspectorii s-au legat de urmatoarele aspecte: 1. In situatia in care avem angajati care lucreaza si la sfarsitul ... (vezi toată discuția)
Munca in zilele de repaus saptamanal SLDTimisoara SLDTimisoara va rog sa ma lamuriti daca o persoana lucreaza simbata trebuie sa i se acorde timp liber platit,la 8 ore lucrateprimeste 16 ore libere platite in termen de 60 ... (vezi toată discuția)
Codul muncii angelica36 angelica36 buna ziua daca am un agajat la opt ore dar care in timpul saptamani lucreaza 6ore poate sa recupereze acele ore sambata sau trebuie platite ca ore ... (vezi toată discuția)