avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Transfer la cerere
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Transfer la cerere

Un functionar public angajat in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice avand functia publica de inspector, clasa I, gradul profesional asistent, treapta 1 solicita transferul la cere incadrul autoritatii publice locale (primarie).

Tinand cont de prevederile art. 90, alin. (5) din Lege nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, potrivit carora: (5) Transferul la cerere se face într-o funcţie publică de aceeaşi categorie, clasă şi grad profesional sau într-o funcţie publică de nivel inferior, în urma aprobării cererii de transfer a funcţionarului public de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice la care se solicită transferul. În acest caz, transferul poate avea loc numai între autorităţi sau instituţii publice din administraţia publică centrală, între autorităţi administrative autonome ori, după caz, între autorităţi sau instituţii publice din administraţia publică locală, va rog sa imi spuneti daca transferul este abrobabil sau nu.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cristina 33 , utilizator 21:58, 13 Septembrie 2010
NU. Deoarece Directia Generala a Finantelor Publice este un organ de specialitate al administraţiei publice centrale (art.6 HG 109/2009) iar Primaria (Consiliul local) este autoritate publica locala.
Merçi, Marinca pentru raspunsul tau.

Totusi, poate mai sunt si altele...


Re

am vazut art.6 HG 109/2009. Este vorba de organizarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala

In subordunea ANAF se afla Directiile generale ale finantelor publice judetene in
subordinea carora functioneaza administratiile finantelor pentru contribuabili mijlocii, administratiile finantelor publice municipale, administratiile finantelor publice orasenesti si administratiile finantelor publice comunale;


M-am uitat in Carnetul de munca si este angajat in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice , administratia finantelor publice comunala.

Revin cu intrebarea: un inspector, clasa I, gradul profesional asistent, treapta 1, angajat in cadrul administratiei finantelor publice comunale (deci alt sector de activitate) si care solicita transferul la cere incadrul autoritatii publice locale poate sau nu fi transferat?
Ultima modificare: Vineri, 3 Septembrie 2010
Darie Tudor, utilizator
S-ar putea cu transfer in interesul serviciului... :) "Ratiunea reglementarii acestui tip de transfer are la baza eficientizarea activitatii autoritatilor si institutiilor publice si interesul public, in conformitate cu art. 87 alin. (1) lit. a) si b) din Statut.
Conform art. 90 alin. (3) si (4) din acelasi statut, transferul in interesul serviciului se acorda la cererea institutiei de catre conducerea celei de la care pleaca, numai cu acordul scris al functionarului public si poate avea loc intr-o functie publica de aceeasi categorie, clasa si grad profesional cu functia publica detinuta de functionarul public sau intr-o functie publica de nivel inferior, fiind exclusa conditionarea apartenentei noii functii aceluiasi nivel al ierarhiei administrative.
Cum legiuitorul nu distinge intre nivelul ierarhic al functiei, reiese ca acest tip de transfer poate avea loc pe aceeasi functie a oricaruia dintre nivelele existente in cadrul sistemului.
In acest sens precizam ca potrivit noii clasificari prevazuta in art. 8 din Statut:
· „functiile publice de stat sunt functiile publice stabilite si avizate, potrivit legii, in cadrul ministerelor, organelor de specialitate ale administratiei publice centrale, precum si in cadrul autoritatilor administrative autonome” (alin. 1);
· „functiile publice teritoriale sunt functiile publice stabilite si avizate, potrivit legii, in cadrul institutiei prefectului, serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor si ale celorlalte organe ale administratiei publice centrale din unitatile administrativ-teritoriale”(alin. 2);
· „functiile publice locale sunt functiile publice stabilite si avizate, potrivit legii, in cadrul aparatului propriu al autoritatilor administratiei publice locale si al institutiilor publice subordonate acestora” (alin. 3). "
Mihai, merçik,
Sunt de acord cu punctul tau de vedere, mai mult decat atat nu ca "s-ar putea", ci se poate cu transfer in interesul serviciului, fiind legal.

Intrebarea este alta, si te rog sa-mi saspunzi la ea. Vreau sa vad daca intepretez eu corect dispozitiile art. 90, alin. (5) din Lege nr. 188/1999.

Cand doi imi spun ca sunt beat, desi nu am baut de la inmormantarea soacrei mele, eu ma duc si ma culc!

Ultima modificare: Vineri, 3 Septembrie 2010
Darie Tudor, utilizator
nah, du-te si te culca....
nu se poate la cerere , este evident acest lucru. :)

Alte discuții în legătură

Institutia prefectului - administratie publica centrala sau locala? andrebety andrebety Poate un functionar public care lucreaza la Institutia Prefectului sa se transfere la cerere la o institutie aflata in subordinea unui minister, institutie ... (vezi toată discuția)
Transfer la cerere DIA63 DIA63 Lucrez ca f.p. si sunt afectat de restructurare.Am identificat o unitate asemanatoare care are deficit de personal inclusiv functia mea. Doresc sa ma transfer ... (vezi toată discuția)
Transfer functionar public aura2006 aura2006 Buna ziua, sunt functionar public, Consilier Superior, absolventa de stiinte juridice si administrative si lucrez intr o institutie deconcentrata a ... (vezi toată discuția)