avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... TERMEN DE PRESCRIPTIE PENTRU IMPOZIT SI PENALITATI
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

TERMEN DE PRESCRIPTIE PENTRU IMPOZIT SI PENALITATI

AM PRIMIT DE LA C.A.SANATATE O DECIZIE DE IMPUNERE PENTRU CISTIGURI DIN DIVIDENTE AFERENTE ANULUI 2004 (LA FINANTE MI S-A
SPUS CA ACESTA ESTE CONSIDERAT VENIT DIN 2005) LA CARE SINT
CALCULATA PENALITATI SI DOBINZI A CÃROR VALOARE ESTE 1,5 ORI
PESTE BAZA.
IN 2005 NU AM FOST ANGAJAT EXISIND DOAR UN CONTRACT CU CASA
CA ASOCIAT LA FIRMA.
OUG 150/2002 CARE INVOCA CONTINE IN ART.15 "DREPTUL FIECARUI ASIGURAT DE A FI INFORMAT CEL PUTIN ODATA PE AN ASUPRA OBLIGATTILOR SALE"
LA MINE A TRECUT 4 SAU 5 SAU 6 ANI
CARE ESTE PERIOADA DE PRESCRIPTIE PENTRU OBLIGATII SI PENALITATI
Cel mai recent răspuns: ilie lotrean , utilizator 09:20, 6 Septembrie 2010
Pentru creanţele bugetare termenul de prescripţie este de 5 ani în condiţiile îbn care acesta nu a fost întrerupt prin somaţii, titluri executorii sau orice act întrerupător de prescripţie.
Termenul este de 5 ani de la data cand suma a devenit exigibila, acest termen fiind susceptibil de suspendare sau intrerupere.
Da, termenul este de 5 ani doar ca nu cred ca o sa se recunoasca acest lucru si in cazul in care a operat termenul de prescriptie va trebui sa va judecati cu ei si sa obtineti o hotarare judecatoreasca.

avocat Claudiu Lascoschi
ex: debitul din 2004 devine exigibil la 31.12.2005, in consecinta este prescris la 31.12.2009 daca termenul nu a fost intrerupt prin somaţii, titluri executorii sau orice act întrerupător de prescripţie.
Daca cei de la finante sustin ca au trimis o somatie prin posta pe care eu nu am primit-o si nu au o confirmare de primire ,sustinind pe baza unor date inscrise in fisa platitorului completata de personalul lor ca m-au incunostiintat de suma datorata,
-poate in aceasta situatie sa fie considerata intrerupere a termenului de prescriptie??Ce pot face in acest caz pentru ca ei calculeaza in continuare penalitati si nu-si asuma nimeni operarea in fisa a prescriptiei.
Cu multumiri,

Alte discuții în legătură

Prescriptie datorie telefonie mobila CristianSan CristianSan Salut Am gasit azi cand am ajuns acasa in cutia de scrisori un plic de la o firma de recuperare creante o somatie de plata insotita de o alta hartie ce se ... (vezi toată discuția)
Recuperatorii nu-mi dau pace carmen silva carmen silva buna ziua, problema mea este urmatoarea: parintii mei au decedat in martie2005. In anul 2006 am vandut imobilul unde au locuit, iar eu am parasit orasul ... (vezi toată discuția)
Prescriptie anonimu anonimu Buna, am luat ca tot romanul un credit de nevoi pers fara garantii prin 2006, am platit o parte din el, pe urma datorita neplatii creditul a fost cesionat ... (vezi toată discuția)