Buna, am luat ca tot romanul un credit de nevoi pers fara garantii prin 2006, am platit o parte din el, pe urma datorita neplatii creditul a fost cesionat catre o soc de recuperari.Am platit catre societatea de recuperari cateva rate, ultima fiind in toamna lui 2009.
Conform cpc am inteles ca dupa 3 ani s-ar fi prescris , mai exact in 2012.Mentionez ca in cei 3 ani cat nu am mai platit nu am fost dat in judecata am primit doar scrisorele si telefoane la care nu am raspuns si Mentionez ca in toata aceasta perioada nu am avut bunuri pe numele meu sau plati salariale.
Intrebarile care ma framanta: Daca am nev de un act doveditor (daca trebuie sa ma adresez instantei sa dov ca s-a prescris) Daca pot sa am bunuri sau salar pe numele meu
Daca ma expun la ceva riscuri
Nu va da nimeni nici un document doveditor in acest sens, daca se va formula o cerere de chemare in judecata dumneavoastra veti formula intampinare aratand ca a intervenit prescriptia. Instanta va verifica si se va pronunta in acest sens.
Pentru fiecare rata in parte curge un termen de prescriptie separat.Deci depinde de numarul ratelor,e posibil ca multe dintre ele sa nu se fi prescris.Nu se intelege bine,ultima rata platita a fost in 2009 sau ultima rata scadenta?Si daca vi s-au facut notificari de plata inseamna ca s-a intrerupt cursul prescriptiei.
ultima plata facuta catre firma de recuperari era in 2009, nu am primit nimic (scrisori)personal cu confirmare de primire, nu am fost contactat telefonic direct, au tot sunat pe nr fiului care a spus ca nu stie despre ce este vb
totusi daca au trimis scrisorile lor celebre fara confirmare de primire si eu nam raspuns ..ca si cand nu le-as fi primit , situatia ramane aceiasi? adica prescriptia nu este intrerupta?
banuiesc ca au trimis si cu confirmare de primire dar eu nu m-am dus la posta pt ca sa nu fac vreo prostie(am primit ceva cum ca am la posta recomandata cu confirmare de primire dar nu am fost sa ridic pt ca banuiam)
Alte discuții în legătură
Prescriptie credit
sumer2013
In anul 2008 am contractat un credit de nevoi personale. In martie 2009 dupa pierderea locului de munca am platit ultima rata lunara. In februarie 2010 am ... (vezi toată discuția)
Perioada prescriptie
marysimo
In februarie 2010 am inteles ca banca la care am contractat un credit pentru nevoi personale a vandut creditul unei firme de recuperari. Pana in prezent, timp ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie
cipri555
In anul 2006 am facut un contract de credit cu BRD Finance pe 5 ani, ultima rata fiind in 13.12.2011, care l-am platit pana in 2010, ultimele 10 sau 11 rate nu ... (vezi toată discuția)