avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriere datorie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriere datorie

In anul 2006 am facut un contract de credit cu BRD Finance pe 5 ani, ultima rata fiind in 13.12.2011, care l-am platit pana in 2010, ultimele 10 sau 11 rate nu le-am mai putut plati. Contractul a fost preluat de firma de recuperari EOS KSI, la care am facut greseala si prostia sa platesc o rata in data de 15.03.2012, fara a semna ceva cu ei.De atunci ma tot ameninta telefonic, cu notificari, fara sa le mai raspund in vreun fel.Avand in vedere ca in 15.03.2015 s-au implinit 3 ani, se poate considera datoria prescrisa?
Va multumesc pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:24, 1 Aprilie 2015
cipri555 a scris:


am facut greseala si prostia sa platesc o rata in data de 15.03.2012,


Intradevar mare greseala,deoarece prin plata ati recunoscut debitul
Nu este necesar sa raspundeti la somatiile comunicate de firma mentionata
Prin acele somatii,firma se asigura ca desfasoara acte si actiuni care sa dovedeaca ca nu intervine termenuil de prescriptie

Conform art.2.537 NCC-" Prescriptia se intrerupe :4.prin orice act prin care cel in folosul caruia curge prescriptia este pus in intarziere.;" Ca atare.apreciez ca,acele notificari daca, sunt facute in scris ,pot intrerupe curgerea termenului de prescriptie,dupa interupere incepe sa curga un nou termen.
Acel articol are și o continuare, una importantă - dacă aceste notificări sunt urmate de acționarea în judecată în termen de 6 luni de la data emiterii notificării.
Conform art.2.540 NCC -Prescriptia este intrerupta prin punerea in intarziere a celui in folosul caruia curge prescriptia daca aceasta din urma este urmata de chemarea lui in judecata in termen de 6 luni de la data punerii in intarziere".
întocmai. Acum răspunsul dvs. este complet și corect, de mare ajutor pentru solicitant.;)

Alte discuții în legătură

Datorii mai vechi de 10 ani la firme de recupeare! Danissia Danissia Am avut se pare doua restante de plata la un card de credit si la un credit. Am achitat creditele insa se pare ca m.au scos restanta cu inca o rata sume care ... (vezi toată discuția)
Intreruperea cursului prescriptiei ? calin_andrei calin_andrei Buna ziua, Stimati domni/doamne, va intreb in ce masura notificarile facute de DITL la o adresa la care contribuabilul a domiciliat in trecut pot intrerupe ... (vezi toată discuția)
Prescriptie??? bog33 bog33 buna ziua. din tot ce am studiat eu, posibil sa gresec sau am inteles gresit cu privire la calcului termenului de prescriptie de 3 ani e cam asa? 1. daca ... (vezi toată discuția)