avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Datorii mai vechi de 10 ani la firme de recupeare!
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Datorii mai vechi de 10 ani la firme de recupeare!

Am avut se pare doua restante de plata la un card de credit si la un credit. Am achitat creditele insa se pare ca m.au scos restanta cu inca o rata sume care nu depășeau 700 lei . Sumele au fost raportate la doua firme de recuperare si inceput sa primesc plicuri de somare dupa doi trei ani de la închiderea creditelor ! De atunci de cca zece ani ,mai primesc plicuri cu tot felul de somatii, propuneri de negociere, oferte de plata.
Le.am solicitat firmelor Eoss si Kruc sa.mi dea detalii de unde vin datoriile cu confirmarea unor documente. Mi.au raspuns evaziv si au continuat cu scrisorile..dar niciodata nu au fost seriosi sa.si duca amenintarile pana la capat .
Intreb ,dupa cca zece ani, ce drept mai au sa deschida actiune de recuperare impotriva mea ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:37, 27 Iunie 2017
creanta este prescrisa, insa prescriptia se contata de catre instanta judecatoreasca. In cazul in care vor incerca o executare silita, formulati contestatie la executare si invocati prescriptia
Termenul general de prescriptie este de 3 ani,dar,notificarile/somatiile de plata intrerup prescriptia,-art.2537 pct.4-NCC raportat la art.2.540 NCC"Prescriptia este intrerupta prin punerea in intarziere a celui in folosul caruia curge prescriptia numai daca aceasta este urmata de chemare lui in judecata in termen de 6 luni de la data punerii in intarziere."
Depuneti contestație la executare daca incep executarea silită.
Daca suma e mare puteți apela si la avocat si veti recupera banii de la firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rate banci ancaoanaa ancaoanaa am mai multe credite,dintre care la unele nu am mai platit de mai bine de 3 ani.in continuare ma suna firmele de recuparare la care bancile le-au vandut ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez daca am fost dat in judecata pt restante la intretinere? enedaniel1 enedaniel1 Ce trebuie sa fac daca am fost dat in judecata de asociatia de locatari?sa fac intampinare? Am vreo sansa sa scap macar de cheltuielile de judecata ,de ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie cipri555 cipri555 In anul 2006 am facut un contract de credit cu BRD Finance pe 5 ani, ultima rata fiind in 13.12.2011, care l-am platit pana in 2010, ultimele 10 sau 11 rate nu ... (vezi toată discuția)