avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum sa procedez daca am fost dat in judecata pt ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum sa procedez daca am fost dat in judecata pt restante la intretinere?

Ce trebuie sa fac daca am fost dat in judecata de asociatia de locatari?sa fac intampinare? Am vreo sansa sa scap macar de cheltuielile de judecata ,de penalitati?sunt somer nu am bani pt consultanta,..ajutati-ma va rog!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:33, 30 Martie 2017
Solutia in acest moment, daca deja ati fost actionat in judecata, este sa va prezentati la proces, fara avocat, nefiind o speta complicata. Acolo veti recunoaste sau veti contesta cheltuielile respective, daca aveti argumente si va veti prezenta situatia financiara, iar instanta va hotara. Cheltuielile de judecata pot fi doar onorariul avocatului si eventual ceva cheltuieli de multiplicare. Toate cheltuielile de judecata pe care le solicita asociatia, vor fi apreciate ca justificate sau partial justificate de instanta.
Daca vreti sa faceti intampinare trebuie sa o argumentati cu motive bine intemeiate:ex. calculele de cheltuieli nu sunt corecte (contestatie care trebuia facuta in termen de 10 zile de la afisarea listelor) si altele.
Pentru ce suma ati fost dat in judecata, de cat timp nu ati mai reusit sa platiti?
Asociatia v-a notificat verbal sau in scris sa achitati restantele?
V-a fost oferita o perioada de gratie ptr achitarea restantelor?
Multumesc
1.am fost dat in judecata pt 2800 lei,nu am platit de vreo 4 luni.Am platit pana acum dar sume mai mici gen 100-200 lei lunar atat mi-am permis. 2.am fost notificat ,somat,de catre un cabinet de avocatura cu care lucreaza asoc.de locatari.3
In acele somatii avocatul ma soma sa platesc in 10 zile
Cabinetul de avocatura,nu inteleg, ce calitate are sa someze debitorii, cel mult, poate sa impresioneze pe cei mai slabi de inger, ca dvs. Cu un avocat, discuti numai prin intermediul instantei sau o fi fost vreo firma de recuperari, firme care au umplut piata! La somatie, indiferent cine va someaza, asociatia sau interpusii ei, ar fi trebuit sa ajungeti la o discutie cu comitetul si sa negociati plata restantelor in functie de resursele financiare pe care le aveti si de disponibilitatea comitetului. Aceasta metoda de incercare de a dovedi ca aveti bunavointa, atarna greu in hotararea instantei, care nu v-ar privi ca un rau platnic, ci ar intelege ca sunteti in imposibilitate de plata si ati casiga ingaduinta instantei, si de ce nu, si-a asociatiei.

Alte discuții în legătură

Prescriere debite mai mari de 3 ani roh roh O datorie mai mare de 3 ani catre asociatia de proprietari se poate prescrie daca in perioada care depaseste cei 3 ani totusi s-a mers la mediator si s-a ... (vezi toată discuția)
Prescriptie??? bog33 bog33 buna ziua. din tot ce am studiat eu, posibil sa gresec sau am inteles gresit cu privire la calcului termenului de prescriptie de 3 ani e cam asa? 1. daca ... (vezi toată discuția)
Executarea silita mai poate fi pusa in aplicare daca se prescrie, dar o parte din bani au fost achitati? adivasi adivasi Buna ziua, am o hotarare judecatoreasca (trebuie sa-mi recuperez banii de naveta pt 2 ani de la locul de munca anterior), care a fost pronuntata pe 20 oct ... (vezi toată discuția)