avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... rate banci
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

rate banci

am mai multe credite,dintre care la unele nu am mai platit de mai bine de 3 ani.in continuare ma suna firmele de recuparare la care bancile le-au vandut creantele.in mod normal nu ar trebui sa se prescrie acele sume daca eu din 2008-2009 nu am mai facut nici o plata catre ei?cine se ocupa de prescrierea datoriilor?as dorii sa aflu si eu mai multe detalii daca se poate.va multumesc
Cel mai recent răspuns: ancaoanaa , utilizator 15:25, 24 Martie 2012
Raportat la situatia dvs., prescriptia este o sanctiune de drept civil care intervine in defavoarea creditorului care timp de 3 ani nu face nimic pentru recuperarea creantei sale. Notificarea, somarea, cesionarea creantei sunt in cazul dvs. actiuni care intrerup cursul prescriptiei deoarece sunt in scopul recuperarii creantei.
In cazul dvs. nu se pune problema prescriptiei decat dupa ce trec 3 ani de la ultima notificare, somatie (verbala sau scrisa) etc.
Sunteti sigur ca notificarera intrerupe termenul de prescriptie?
Da, absolut sigur. Art. 2537 Cod civil prevede un astfel de caz al intreruperii prescriptiei - pct. 4 "prin orice act prin care cel in folosul caruia curge prescriptia este pus in intarziere".
De altfel, asa cum am spus, prescriptia este o sanctiune de drept civil impotriva pasivitatii creditorului in exercitarea dreptului la actiune pentru recuperarea creantei sale.
eu scrisori acasa nu am mai primit de foarte multa vreme,numa ca ma suna aproape zilnic.am mai bine de 3 ani de cand eu nu am mai platit nici un leu?nu se prescrie datoria?
Calculati termenul de prescriptie de la momentul, data, cand ati fost notificata ultima oara, adica cand creditorul poate sa dovedeasca ca v-a notificat. In privinta notificarilor prin telefon daca face proba si este admisa de instanta adio prescriptie.

Alte discuții în legătură

Credite neachitate- probleme cu o firma de recuperari ancaoanaa ancaoanaa buna seara.am 3 credite cu buletinul,dintre care 2 sunt carduri de credit.am ramas fara servici in anul 2009 si de atunci nu am mai reusit sa achit absolut ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit bancar cu ipoteca dragosverban dragosverban Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti daca pot invoca prescriptia datoriei la banca daca nu am mai platit un credit cu ipoteca(apartament) in urmatoarele conditii ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)