avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Perioada prescriptie
Discuție deschisă în Executare silită

Perioada prescriptie

In februarie 2010 am inteles ca banca la care am contractat un credit pentru nevoi personale a vandut creditul unei firme de recuperari. Pana in prezent, timp de 4 ani si o luna, deja, am primit doar simple notificari postale (fara confirmare de primire) si nici nu sa intreprins vreo actiune de dare in judecata impotriva mea. Intrabarea mea este: sa implinit termenul de prescriptie?, sau mai poate aceasta firma de recuperari sa foloseasca organele statului pentru a ma executa silit? Presupun ca daca putea ar fi facuto in tot acest timp, iar termenul de prescriptie nu este pentru fiecare rata in parte deoarece banca a vandut creanta firmei de recuperari ceea ce dovedeste automat ca intreg creditul a fost declarat scadent anticipat.
Intrebarea este: Sa indeplinit termenul de prescriptie?
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Martie 2014
gi-jane2, moderator
Tinand cont de conditiile pe care le-ati prezentat, raspunsul la intrebarea adresata este ca:
DA, dreptul la actiune al acestora, referitor la executarea silita, este prescris.
un credit bancar poate fi vandut unei firme de recuperari fara ca acesta sa fie declarat scadent anticipat?
[editat] trebuie sa va notifice cesiunea, ca dumneavoastra sa stiti cine este noul creditor. :)
[editat]
Dvs. aveti o datorie fata de banca, iar acestia (banca), pentru a nu mai pierde timpul cu dumneavoastra in instanta a hotarat sa vanda dreptul de creanta unei firme care se ocupa cu ,,recuperari''. Aproape oricine putea sa cumpere acea creanta, nu doar o firma specializata. Prin cesiune, cumparatorul devine noul creditor. Asta ca sa intelegeti despre ce este vorba.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Martie 2014
gi-jane2, moderator
Am inteles. Totusi, ca sa fu lamurita, in februarie 2010 am inteles ca am primit o simpla notificare postala prin care am fost notificat ca am de plata o suma de bani ceea ce reprezenta intreaga valoare a creditului. In mod logic inseamna ca la 1 februarie 2010 am avut de plata o suma de plata care reprezenta intreaga valoare a creditului, deducand de aici ca prescriptia a inceput sa curga nu de la acea data sau poate mai devreme cand sa nascut dreptul bancii de a ma executa silit. Acum suntem in martie 2014, deci au trecut 4 ani si 2 luni aproape ceea ce rezulta ca datoaria poate fi considerata ca fiind prescrisa. Corect?
Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data de la care creanta a devenit scadenta. Pentru fiecare rata exista un termen diferit de prescriptie.

Alte discuții în legătură

Prescriptie credit sumer2013 sumer2013 In anul 2008 am contractat un credit de nevoi personale. In martie 2009 dupa pierderea locului de munca am platit ultima rata lunara. In februarie 2010 am ... (vezi toată discuția)
Credit bancar - prescriptie marysimo marysimo Buna, In decembrie 2007 am incheiat un credit bancar pe 10 ani. In 2009 am platit ultima rata cand am ramas fara loc de munca. In ianuarie 2010 am primit ... (vezi toată discuția)
Imprumut bancar - imposibilitate plata sumer2013 sumer2013 Dupa ce miam pierdut locul de munca in ianuarie 2009 am incetat sa mai platesc si ratele pe care le aveam la un credit bancar. In acel an am primit de la banca ... (vezi toată discuția)