avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drept de autor asupra creatiei publicitare
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drept de autor asupra creatiei publicitare

Lucrez intr-o agentie de publicitate ca designer (grafician). Creez logo, afise si alte materiale care tin de creatia publicitara, inclusiv design pentru siteuri (webdesign) pentru clientii agentiei. Desigur, sunt platit si am carte de munca, insa as dori sa stiu daca la plecarea din agentie am dreptul sa-mi iau lucrarile si sa mi le afisez pe un site ca portofoliu. Daca da, in ce conditii?
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 18:22, 3 Septembrie 2010
daca lucrati cu carte de munca nu sunt proprietatea dvs ci ale firmei la care ati fost angajat..daca erati PFA, nu era nici o problema..le puteti afisa pe site-ul dvs si sa spuneti ca le a-ti creati dvs, dar proprietatea asupra lor nu va apartine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen pt un srl cu activitati de design grafic 2d,3d si web CrisuS CrisuS Buna ziua, Doresc sa infiintez un SRL in care voi fi si angajata ca Art Director/Graphic Designer, pentru a aplica la programul Start-up Nation 2017. Am ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa samm20 samm20 Salutare, Lucrez ca si grafician la o firma de publicitare iar de acasa lucram pana acuma ca si freelancer in domeniu web design & development. Insa am ajuns ... (vezi toată discuția)
Cod caen grafic designer pt pfa Iulian_Min Iulian_Min Buna ziua! As dori sa infiintez un PFA si nu stiu sigur daca sau care dintre serviciile pe care vreau sa le prestez se incadreaza la codul CAEN 7410. ... (vezi toată discuția)