Este tarziu si..nu-mi gasesc linistea, nu pot sa ma duc la culcare...In intrebarea mea am subliniat..LEGAL..nu...moral. Moral, stiu raspunsul. Dar, dincolo de faptul ca eu, cand am cumparat, am cumparat enorm de scump (nu prin Legea ll2...) si ca, desi am incercat sa aflu la DAGFI care este starea imobilului, nu mi s-a spus adevarul, deoarece vanzatorul era nu doar colega de Primarie cu cei de la DAGFI, dar si Sefa de cabinet a Domnului Berceanu....Simona Culcea) , ca acum eu, macar, nu-l vand scump, asa cum ar fi sa coste un apartament ca al meu in zona in care se afla (la o treime din valoare lui...), ca , din pacate, vecinii mei, care DA, ei au cumparat pe nimic (prin nedreapta Lege 112) nici macar nu au facut nimic pentru a-l consolida, eu ma intreb: Este moral ca cineva sa vrea sa cumpere un apartament elegant, mare, frumos, in zona Parcului Ioanid, pe prertul unei garsoniere?....Apoi, daca as spune ca e cu bulina (falsa sau nu) l-as putea vinde?..Nu l-am putut nici macar inchiria ...Iar vecinii mei, dintre care si Dl. Vasile Manea Dragulin (Fostul Procuror General al Romaniei prin anii ,90..) nu-mi permit nici macar sa ma debransez de la calorifere..Sa platesc intretinerea ENORM (peste 900) pentru un apartament nelocuit....Vi se pare moral? Intamplator, eu nici nu am servici, nici la pensie nu sunt. Pensia sotului meu nu este mare...Ne este greu. Asadar, v-as cere, umil, o lamurire. Unde incepe si unde se sfarseste MORALA?....Ce as putea face ?.....Daca puteti, dati-mi un sfat, va rog.
Din cate stiu eu, notarul la care se incheie tranzactia, si care de obicei este ales de cumparator, va verifica starea imobilului, pe lista primariei....
Notarul va consemna in act daca acest imobil are "bulina" si ca cumparatorul este la curent cu acest fapt...
Cei care cumpara nu sunt atat de ignoranti, si mi-e greu sa cred ca vreun cumparator nu va face aceasta verificare sau nu se va consulta cu cineva in aceasta privinta!
Daca totusi va accepta sa cumpere in aceste conditii va sfatuiesc sa consemnati acest lucru in actul de vanzare-cumparare(daca notarul va omite);)
Cu privire la MORALA, eu zic sa nu va mai faceti probleme....sunt convinsa ca si daca ati dori sa "pacaliti" pe cineva, nu veti reusi....