In conditiile in care pe site-ul Primariei exista lista cu imobilele cu bulina, vanzatorul este obligat LEGAL sa-si informeze cumparatorul asupra faptului ca apartamentul pe care-l vinde se afla intr-un imobil cu bulina? Chiar daca exista suspiciunea ca acea bulina a fost pusa „la cerere„ de catre cei interesati sa cumpere pe nimic prin Legea 112? Chiar daca pretul cerut este mult sub valoarea aprtamentului/zona, tocmai datorita existentei bulinei?...Se pot invoca ulterior vicii ascunse? Nu era datoria cumparatorului sa se informeze? Lista poate fi consultata de oricine....
Multumesc pentru urare si, desigur, pentru sfat...Probabil ca nu sunt...„normala” , dar eu...chiar am simtul moralei... Singurul lucru care ...„ma salveaza” in proprii mei ochi este ca l-as vinde la mai putin de jumatate fata decat am investit in acest apartament...si ca nu am crezut si nici nu cred ca imobilul este clasificat corect.Oricum, eu sunt convinsa ca daca DOAMNA CU COASA va voi sa ma ia cu ea din cauza unui seism, tot astfel ma va lua, oricat m-as ascunde....sau as fugi de ACEST imobil...As putea fi in vizita, intr-un alt imobil..In fine. Totusi, chiar daca si agentii imobiliari nma sfatuiesc sa trec sub tacere aspectul, eu spun adevarul si atunci....posibilii cumparatori se retrag...Si chiar mi-e teama ca apoi as putea fi data in judecata pentru vicii ...ascunse....Offf!!!! Macar eu cand am cumparat nu era nimic publicat!!! Multumesc din nou. O seara buna va doresc.
Da, m-am gandit si eu la o formula gen „cumpartorul cunoaste stare imobilului....”...Din pacate, nu am gasit inca acel cumparator care sa treaca de acest aspect...In afara de un soi de samsar care-mi ofera cam a cincea parte din pretul pe care eu l-am platit...Si...gasesc ca si acest lucru este...imoral...Complicat. Va multumesc mult pentru sfat. Nu stiam ca notarii sunt obligati sa verifice starea imobilului.. Iata, un motiv in plus pentru a nu urma sfatul agentilor imobiliari care-mi tot repeta ca nu trebuie sa spun ca are bulina...Multumesc din nou. O sera buna in continuare.
Agentii imobiliari va sfatuiesc gresit....pe langa ca este imoral, este si riscant, actul va putea fi desfintat pentru "vicii ascunse"! Procedati ca si pana acum, puneti-i in tema pe cumparatori, si se va gasi cineva sa-si asume "riscul".
Succes si optimism!
Va multumesc, Doamna. Imi intariti convingerile si imi face bine sa constat ca nu sunt chiar...anormala. Doar ca...e greu. De mai bine de doi ani incerc..Desigur, in situatia aceasta o mare raspundere au si autoritatile Statului...Nu-i normal sa pui stigmatul (bulina) pe o cladire fara sa impui aplicarea legii ...Doar, asa, de forma, exista obligatia proprietarilor de a-si consolida imobilele..Legea exista, dar....nu am vazut sa se puna amenzi sau sa se invoce, iata, art.53 din Constitutie...a propos de limitarea unor drepturi pentru PREVENIREA uramarilor unui dezastru, precum seismul...Si astfel, un......poate dispune de viata mea, de proprietatea mea...refuzand consolidarea...Din 1993!!!!