avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Firma cu datorii la stat si furnizori.
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Firma cu datorii la stat si furnizori.

Buna ziua. Cineva mi-a propus de curand sa infiintez 3 firme prin care 'respectivul'sa isi achizitioneze marfa asigurandu-ma ca totul se va desfasura 'legal' adica 2 dintre firme va lua marfa fara sa o plateasca, a 3-a o va cumpara de la ceilalti cu factura si cu plata in cont (banii urmand sa fie retrasi din cont si restituiti 'respectivului') si in final vanduta 'respectivului' tot cu factura si plata in cont....
Primele 2 firme nu vor avea contabil si deci nu vor inregistra nimic. dupa cateva luni 'respectivul' a spus ca vom vinde cele 2 firme fantoma si totul va fi ok.
ideea e ca nu se vor platii datoriile catre stat si furnizori.

As dorii sa stiu parerea unei persoane cu experienta in domeniul juridic, daca aceasta poveste e 'riscanta' si care ar fi sanctiunile sau pedepsele in cazul in care nu reusim sa cesionam firmele, daca firma 3 poate avea vreo pata neagra in fata legii si daca se poate ajunge la inchisoare ?
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 13:14, 4 Septembrie 2010
La inchisoare se ajunge foarte usor, se iese insa mai greu in urma unei astfel de afaceri....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma fantoma badrealy badrealy Buna ziua. Cineva mi-a propus de curand sa infiintez 3 firme prin care 'respectivul'sa isi achizitioneze marfa asigurandu-ma ca totul se va desfasura 'legal' ... (vezi toată discuția)
Firma (fantoma) cu datorii la stat si furnizori badrealy badrealy Buna ziua. Cineva mi-a propus de curand sa infiintez 3 firme prin care 'respectivul'sa isi achizitioneze marfa asigurandu-ma ca totul se va desfasura 'legal' ... (vezi toată discuția)
Firma suspendata louisa louisa Buna seara, As avea si eu o intrebare: o firma suspendata poate emite facturi in minus pentru un retur de marfa? Are o datorie foarte mare iar creditorul ... (vezi toată discuția)