avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Prestare serviciu
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Prestare serviciu

Daca o firma presteaza urmatoarele servicii: intocmire decl vamala de export, asistenta vamala export, intocmire CMR export si alte doc necesare exportului; aceste servicii sunt scutite de TVA si daca da care ar fi baza legala.
Va multumes si toate cele bune.
Week-end placut tuturor.
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 11:18, 5 Septembrie 2010
Conform art 141 din codul fiscal , nu va incadrati in categoria serviciilor scutite de TVA
ART. 143
Scutiri pentru exporturi sau alte operaţiuni similare, pentru livrări intracomunitare şi pentru transportul internaţional şi intracomunitar
(1) Sunt scutite de taxă:
c) prestările de servicii, inclusiv transportul şi serviciile accesorii transportului, altele decât cele prevăzute la art. 141, legate direct de exportul de bunuri sau de bunurile plasate în regimurile ori situaţiile prevăzute la art. 144 alin. (1) lit. a);

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transport legat de exportul de bunuri ramolex ramolex o societate comerciala romana \\"alfa\\" exporta cherestea in china, toate cheltuielile de transport al marfurilor fiind cuprinse in pretul de vanzare, acestea ... (vezi toată discuția)
Tva axaconstruct axaconstruct Buna , As dori sa stiu si eu , cine va plati tva-ul in urmatorul caz: Firma de transport marfa , casa de expeditie si beneficiarul sunt din ROMANIA SI ... (vezi toată discuția)
Livrare de bunuri catre nigeria adrianabresug adrianabresug va rog sa ma ajutati cu un raspuns .o societate din romania doreste sa vanda produs finit catre nigeria .cum se factureaza cu tva sau fara ?operatiunea este o ... (vezi toată discuția)