avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sa scot copilul din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sa scot copilul din tara

Buna seara!Copilul meu are 11 ani.Acum 10 ani tatal ei a plecat in strainatate si de atunci nu a mai dat nici un semn de viata.Am aflat prin telefonul fara fir ca ar fi bine.Intrebarea este:cum pot sa plec cu copilul din tara in conditiile in care nu am divortat si nu am cum sa iau legatura cu sotul meu pt procura?Sa il decad din drepturile parintesti,sa merg la politie- am vre-o sansa?Va rog mult sa ma ajutati.Va multumesc.:((#-o
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:00, 5 Septembrie 2010
Numai sa depuneti o actiune de incredintare a copilului catre dvs, numai ca aveti nevoie de adresa exacta a sotului dvs. pt promovarea acestei actiuni.
Mai exista o lege speciala, dar va trebuii sa justificati iesirea copilului din tara.(Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului )
[ link extern ]
indicat ar fi sa introduceti actiune de divort si sa solicitati instantei acordarea tutelei copilului.
Multumesc tuturor.Daca imi acorda tutela il pot scoate din tara fara acordul tatalui,respectiv procura?Mentionez ca vreau sa merg la munca si sa dau copilul la scoala, acolo.Nu am adresa sotului si nici nu l-am cautat cu politia la insistentele familiei lui la care am si stat in toti acesti ani.Cei din familia lui sunt de acord sa ma ajute atat cat pot iar in strainatate merg la sora mea.
Pt divort si incredintare aveti nevoie de adresa lui pt a-l cita.Odata incredintat copilul catre dvs. nu mai aveti nevoie de acordul lui pt a-l scoate din tara.
Introduceti actiune de divort si solicitati incredintarea minorului spre crestere si educare si dupa ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii puteti parasi tara fara sa mai aveti nevoie de acordul tatalui minorului.
Daca nu cunoasteti adresa sa, procedati la citarea la ultimul domiciuliu comun, daca este acesta cu atat mai bine, la adresa din buletin daca este alta, apoi solicitati prin intermediul instantei o adresa la Serviciul de evidenta al populatiei si apoi solicitati citarea prin publicitate intr-un ziar de larga circulatie si/sau Monitorul Oficial si rezolvati problema.
Ultima modificare: Duminică, 5 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Am o problema in legatura cu divortul gynutza_sweet gynutza_sweet sunt casatorita si am o fetita in varsta de 2 ani,nu ma mai inteleg cu sotul si il banuiesc de adulter. nu stiu ce sa fac,daca plec de la el si iau fetita cu ... (vezi toată discuția)
Divortul dintre un cetatean roman si un cetatean strain veraelsebay veraelsebay BUNA ZIUA, VA ROG SA MA AJUTATI IN URMATOAREA PROBLEMA: SUNT CASATORITA CU UN CETATEAN STRAIN DE 3 ANI, CASATORIA A AVUT LOC IN EGYPT DAR S-A TRANSCRIS SI ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine custodia copilului fara acordul tatalui? vmari vmari Mentionez ca tatal copilului este cetatean strain si a plecat din Romania de cand avea fetita 2 ani. Acum are 7 ani. In tot acest timp nu am intentat divort pt ... (vezi toată discuția)