avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot obtine custodia copilului fara acordul tatalui?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot obtine custodia copilului fara acordul tatalui?

Mentionez ca tatal copilului este cetatean strain si a plecat din Romania de cand avea fetita 2 ani. Acum are 7 ani. In tot acest timp nu am intentat divort pt ca nu stiu unde sa il citez, nici vorba de pensie alimentara. Daca eu doresc sa plec in afara tarii cu fetita, acest lucru este imposibil fara acordul tatalui. Cum as putea sa procedez, eventual sa divortez fara sa treaca multi ani pana la pronuntare, sau macar sa am custodia totala a copilului. Faptul ca tatal a plecat din Romania si nu a mai dat nici un semn, se cheama abandon, nu? Va multumesc anticipat pt raspuns
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 10:24, 1 Iunie 2010
Formulati actiune de divort ,prin care solicitati si incredintarea minorului,aratati in actiune ca de 7 ani nu cunoasteti nimic in legatura cu sotul si cu domiciliul acestuia si solicitati citarea sa prin publicitate la un ziar de mare tiraj si prin publicitate la usa instantei.
In momentul in care veti avea definitiva hotararea de divort,care include si capatul de cerere ,privind incredintarea minorului,cu aceasta hotarare definitiva si irevocabila,veti putea sa iesiti cu copilul in afara tarii
Pentru a obtine citarea paratului prin publicitate va trebui sa faceti dovada ca ati efectuat demersuri pentru a afla domiciliul cetateanului strain.
Adresati-va cu o astfel de cerere ambasadei din Romania a statului al carui cetatean este sotul dvs.
Cu raspunsul primit va prezentati in instanta si solicitati citarea fie la domiciliul persoanei daca a fost gasit fie prin publicitate daca nu a fost gasit.
Pentru situatia ipotetica in care domiciliul sotului nu va putea fi identificat prin intermediul ambasadei, divortul si incredintarea minorului se vor desfasura relativ usor si rapid. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa scot copilul din tara ContSters142315 ContSters142315 Buna seara!Copilul meu are 11 ani.Acum 10 ani tatal ei a plecat in strainatate si de atunci nu a mai dat nici un semn de viata.Am aflat prin telefonul fara fir ... (vezi toată discuția)
Cum pleci in ue cu copilul fara procura din partea tatalui? Daniela0407 Daniela0407 Buna ziua, am si eu o problema destul de complicata si sper sa gasesc o rezolvare prin intermediul dvs. Am o fetita de 3 ani si jumatate si as dori sa plec ... (vezi toată discuția)
O problema foarte delicata am nevoie de un sfat gina tosa gina tosa In primul rand vreau sa spun tuturor buna seara. In urma cu 8 ani am divortat , minora fiindu-mi incredintata spre crestere si educare pana la varsta de 18 ... (vezi toată discuția)