Buna ziua, am si eu o problema destul de complicata si sper sa gasesc o rezolvare prin intermediul dvs.
Am o fetita de 3 ani si jumatate si as dori sa plec in vacanta cu ea in UE, tatal fetitei nu este sotul meu in schimb a recunoscut-o ca fiind copilul lui; el este plecat de 2 ani si nu mai stiu absolut nimic de el, decat doar ca nu este pe teritoriul Romaniei.
Cum pot pleca cu fetita mea in cazul in care eu nu pot da de tatal acesteia pentru procura?
Va multumesc mult si astept cu nerabdare un raspuns!
Daca prin hotarare definitiva, minorul va este incredintat, atunci nu aveti nevoie decat de copia acelei hotarari. Incredintarea minorului este exclusiva, ceea ce inseamna ca deciziile privind cresterea si educarea lui va apartin (ca drept) in totalitate, chiar daca tatal pastreaza dreptul de a avea legaturi cu minorul.
Intr-adevar, o cerere de incredintare catre dvs. este cea mai indicata solutie, in aceste conditii nemaifiind necesar acordul tatalui; avand in vedere ca nu mai stiti nimic de el si probabil nici nu s-a interesat de copil in tot acest timp, lucrurile ar trebui sa fie simple.
dureaza ceva , tocmai pt ca nu stiti domiciliul paratului. instanta nu va incepe sa judece, pana nu constata ca procedura de citare a fost indeplinita.
Art. 95 cpc
Cand reclamantul invedereaza ca, desi a facut tot ce i-a stat in putinta, nu a izbutit sa afle domiciliul paratului, presedintele instantei va dispune citarea acestuia prin publicitate. Citarea prin publicitate se face afisandu-se citatia la usa instantei. Citatia se publica si in Monitorul Oficial al Romaniei sau intr-un ziar mai raspandit, in cazurile in care presedintele judecatoriei sau completul de judecata apreciaza ca o asemenea masura este necesara. Afisarea, precum si publicarea citatiei in Monitorul Oficial sau intr-un ziar mai raspandit se fac cu cel putin 15 zile inainte de data fixata pentru judecata. Daca paratul se infatiseaza si dovedeste ca a fost citat prin publicitate cu rea-credinta, toate actele de procedura ce au urmat incuviintarii acestei citari vor fi anulate, reclamantul putand fi sanctionat cu amenda si obligat la despagubiri, potrivit legii.
Alte discuții în legătură
Divort
crissta38
Am inaintat cererea de divort dar paratul nu este in tara ci lucreaza fara forme legale in strainatate.La prima infatisare procesul s-a aminat si mi s-a spus ... (vezi toată discuția)