Am un copil rezultat dintr-o legatura cu un cetatean german casatorit. Copilul este recunoscut de tatal lui. As dori sa stiu cum as putea obtine custodia copilului, care acum are 10 ani, este in grija mea de cand s-a nascut si nu a avut legaturi cu tatal sau. As vrea sa ies cu el din tara, in concedii si nu pot face asta fara acordul tatalui care locuieste in Germania si cu care nu mentin legaturi. Va rog frumos sa ma ajutati.
Promovati o actiune de incredintare a minorului si dupa obtinerea unei hotarari definitive si irevocabile in acest sens, veti putea iesi din tara impreuna cu minorul fara acordul tatalui acestuia.
Probe:-inscrisuri, martori ( care nu pot fi rude si afini pana la gradul 3 inclusiv), interogatoriu, ancheta sociala, ascultarea minorului ( minorul va fi ascultat cu privire la optiunea sa privind incredintarea).
Angajati avocat.
daca l-a recunoscut,de ce nu incercati sa dati de el,si cu o simpla declaratie puteti evita partea cu instanta
poate da declaratia si la ambasada noastra din germania,
sau la un notar in germania,cu apostila si o legalizati d-voastra aici si terminati
La fiecare iesire din tara aveti nevoie de o declaratie de acord a tatalui.
Acest tracasaj poate evitat doar prin obtinerea unei hotarari definitive si irevocabile de incredintare.
Buna ziua doamna aveti nevoie cel mai simplul de o declaratie de la el ca este de acord ca copilul sa intre si sa iasa din tara romina de cite ori aveti nevoie sa calatoriti cu el pe o perioada nedeterminata de la notaria si apostilata nu mai mai aveti nevoie de barbatul acesta nici o data pina la majoratul copilului ,,incercati sa il cautati ca este mai simplul asa
Pot divorta?
dana73_76
buna seara eu numai stiu nimic de sotul meu de aproape 5 ani pot divorta si prin ce metode ? nu stiu unde locuieste sau daca mai e in tara va multumesc (vezi toată discuția)