Am un copil rezultat dintr-o legatura cu un cetatean german casatorit. Copilul este recunoscut de tatal lui. As dori sa stiu cum as putea obtine custodia copilului, care acum are 10 ani, este in grija mea de cand s-a nascut si nu a avut legaturi cu tatal sau. As vrea sa ies cu el din tara, in concedii si nu pot face asta fara acordul tatalui care locuieste in Germania si cu care nu mentin legaturi. Va rog frumos sa ma ajutati.
Nu va foloseste la nimic o astfel de declaratie. Cand e vb de un minor, la noi la frontiera nu va poate lasa sa iesiti in baza unui astfel de acord.. nelimitat, in orice directie. Apoi, de-a lungul timpului va veti schimba si actele, fie dvs, fie copilul si astfel datele nu vor mai corespunde
V-ar trebui un acord separat si pt a-i face copilului pasaport..
Declaratia trebuie sa cuprinda datele dvs si ale copilului, destinatia, perioada deplasarii.
Aveti nevoie de o hotarare de incredintare
Am inteles ca o declaratie nu este de ajutor in aceasta situatie.
As dori sa stiu cum trebuie sa procedez pentru o hotarare de incredintare minor, tinand cont de faptul ca tatal este cetatean german, nu-i stiu adresa si nu stiu cum as putea sa-l contactez.
Va trebui sa obtineti incuviintarea instantei pentru citarea prin publicitate potrivit procedurii prev de art 95 c.proc.civ., adica cea prevazuta aici:
al.1Cand reclamantul invedereaza ca, desi a facut tot ce i-a stat in putinta, nu a izbutit sa afle domiciliul paratului, presedintele instantei va dispune citarea acestuia prin publicitate.
al.2 Citarea prin publicitate se face afisandu-se citatia la usa instantei.
Citatia se publica si in Monitorul Oficial al Romaniei sau intr-un ziar mai raspandit, in cazurile in care presedintele judecatoriei sau completul de judecata apreciaza ca o asemenea masura este necesara.
al.3 Afisarea, precum si publicarea citatiei in Monitorul Oficial sau intr-un ziar mai raspandit se fac cu cel putin 15 zile inainte de data fixata pentru judecata.
In cazurile urgente, presedintele judecatoriei sau completului de judecata va putea reduce acest termen la 5 zile.
al.4 Daca paratul se infatiseaza si dovedeste ca a fost citat prin publicitate cu rea-credinta, toate actele de procedura ce au urmat incuviintarii acestei citari vor fi anulate, iar reclamantul care a cerut citarea prin publicitate va fi sanctionat cu amenda si obligat la despagubiri potrivit legii.
Veti putea solicita incuviintarea probatoriilor doar la momentul in care veti avea procedura de citare legal indeplinita cu paratul.
Angajati avocat.
Am scris eu in raspunsul dat sa il citati in Germania?
Procedura legal indeplinita cu paratul= procedura prin citare efectuata conform textului aratat mai sus.:rtfm:
Pot divorta?
dana73_76
buna seara eu numai stiu nimic de sotul meu de aproape 5 ani pot divorta si prin ce metode ? nu stiu unde locuieste sau daca mai e in tara va multumesc (vezi toată discuția)