avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Problema de drepturi de autor ?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Problema de drepturi de autor ?

Buna ziua . Este primul meu post de acest forum, asa ca daca gresesc cu ceva va rog sa ma iertati. Am nevoie de un sfat de la cineva mai priceput decat mine .
Peste o saptamana am de facut un fel de masa festiva la o terasa mai restrasa din Tulcea, aprox. 25 de persoane. Ideea este ca as vrea sa pun sa cante si niste muzica sa intretina atmosfera (ceva muzica usoara , ambientala, nu lautareasca, de petrecere sau asa ceva. Nu se va dansa.), la un volum destul de mic ca sa nu deranjeze vecini. Cei de la localul respectiv ne-au intrebat daca avem licenta de dj sau ceva de genul asta. Bineinteles ca nu am asa ceva, si am promis ca ne asumam raspunderea in cazul unui control.
Cine poate sa ne controleze ? Care sunt riscurile (cuantumul amezilor) ? Ce legislatie incalcam? Banuiesc ca ar fi ceva legat de drepturi de autor? Exista vreo institutie unde sa platesc o anumita taxa pt a a vea dreptul de a difuza muzica in public vreo 5 ore ?
Multumesc pentru eventualele raspunsuri !



+
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Septembrie 2010
derutatu667, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dinu Turcanu , Consilier juridic 15:02, 7 Septembrie 2010
Ar trebui sa va luati autorizatia pentru autorizarea muzicii pentru un eveniment ocazional de la OGC-urile care protejeaza drepturile de autor si conexe in muzica. Ar fi UCMR-ADA compozitori, CREDIDAM pt interpreti si UPFR pt casele de discuri. gasiti pe siturile lor tarifele si datele de contact ale inspectorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa pentru difuzarea muzicii ambientale borihu borihu Bună ziua. Avem un hotel de trei stele și plătim pentru difuzare muzica ambientala la Credidam, Ucmr-Adă. UPFR, la TVR și acum a venit UPFAR-ARGOA. Ne ... (vezi toată discuția)
Legalitate solicitare licenta pentru muzica ambientala ovi47 ovi47 Buna ziua, Intr-un salon de infrumusetare este un televizor(cu contract televiziune prin cablu).Zilele trecute,in timp ce se asculta muzica pe un post de ... (vezi toată discuția)
Muzica în cafenea andreeakristina andreeakristina buna ziua, in cazul in care deschid o cafenea in care vreau sa pun muzica sau sa ruleze programe tv, ce autorizatie am nevoie sau unde se platesc drepturile ... (vezi toată discuția)