avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... informatii despre insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

informatii despre insolventa

buna ziua
as avea nevoie de niste informatii,cat se poate de repede
incerc sa va expun cat pot de scurt "problema"
sotul meu are o firma unde este asociat unic si administrator si bineinteles are datorii la furnizori.doi dintre ei au inceput o actiune prin care cereau deschiderea procedurii de insoventa,unuia i s-a admis,altuia i s-a respins.ca urmare am primit de la administratorul judiciar numit o notificare care stiti ce contine.pe de alta parte,anul trecut am infiintat o alta societate unde suntem amandoi actionari si administratorul sunt eu,care nu are probleme.mentionez ca prima firma nu are bunuri de nici un fel,ceea ce exista a fost sechestrat de finante si o parte s-a vandut acum vreo 6 luni.cea de-a doua firma detine ceva bunuri de genul mobila,calculatoare,masina si ceva scule.impreuna nu avem alte bunuri mobile sau imobile proprietate personala. am mai rasfoit putin legea 85/2006 dar nefiind de specialitate nu stiu ce va urma. ce se va intampla mai departe? in ce masura aceasta actiune va influenta cealalta firma? avand in vedere faptul ca nu avem practic nimic ce se va intampla mai departe? ce sa facem ?
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 06:05, 10 Martie 2008
aparati-va cam cu ce puteti.....nu luati pozitia strutului.....ideea este ca in cel mai rau caz se poate cere atragerea raspunderii personale a administratorului....si daca se admite va plati din averea proprie.....colaborati cu lichidatorul.....sa nu apara motive pentru atragerea raspunderii personale......
va multumesc ca imi raspundeti,m-ati mai linistit putin. as vrea totusi sa stiu in ce masura va afecta toata povestea cealalta firma si cam cat dureaza pana se va ajunge la un final. daca nu va plati din averea proprie, in cazul unei intelegeri,atunci ce se intampla? iar daca se ajunge la atragerea raspunderii administratorului si el nu are nimic,atunci ce se intampla?
credeti ca ar trebui sa contactam/angajam un avocat?
Contactati un avocat pentru a trece cu bine de greutati.
angajati-va un avocat si ca sa va asigurati ca va ajuta cum trebe....stresati-l....glumesc....dar nu strica sa deschideti o carte despre insolventa...recent auzisem despre un tratat despre noua procedura a insolventei...era parca ADAM Ioan sau ceva de genul...nu mai stiu ....mult noroc B-)

Alte discuții în legătură

Insolventa mihai777 mihai777 ma intereseaza care este raspunderea administratorului in cazul in care firma este in insolventa si are datorii la fisc si terti. daca va fi afectata alta ... (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului tibiard tibiard Buna ziua In calitate de administrator al unei societati comerciale care avand o datorie mare la Finante si furnizori , nu insa si la banci , si care probabil ... (vezi toată discuția)
Neplata datorii ContSters94259 ContSters94259 Firma are multe datorii la stat...cum isi poate recupera statul aceste datorii daca firma nu poate plati??Mentionez ca nu am nimic pe numele meu,nici un ... (vezi toată discuția)