avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa

ma intereseaza care este raspunderea administratorului in cazul in care firma este in insolventa si are datorii la fisc si terti. daca va fi afectata alta firma la care administratorul este asociat (si administrator), in ce masura sunt este afectata averea personala?? este cazul sa iasa din cealalta firma?? Bunurile personale (casa ) este pe numele sotiei dinaite de casatorie.

multumesc
Cel mai recent răspuns: bossman , utilizator 00:27, 21 Ianuarie 2011
daca faptele administratorului se incadreaza in art.138 din lg 85 /2006 atunci se poate atrage raspunderea cu averea sa personala. depinde si ce cauze ale falimentului sunt mentionate in raportul lichidatorului.

va rog sa ma lamuriti si cu problema cealalta. daca se atrage raspunderea admin, poate sa-i fie afectata activitatea in alta firma in care este asociat si administrator. si in cazul in care nu are nici un bun pe numele sau, poate afecta bunurile sotiei dobandite inainte de casatorie??
multumesc
in functie de atragerea raspunderii administratorul poate raspunde si cu bunurile personale.
este pe forumul acesta cineva care poate sa-mi raspunda concret la intrebarile mele??
1.Daca aveti calitatea de asociat in alta firma administratorul judiciar/lichidatorul judiciar sau chiar creditorii din societatea debitoare pot solicita poprirea partilor sociale sau chiar instituirea sechestrului pe partile sociale din cea de-a doua societate unde detineti parti sociale/. Se poate merge pana la inscrierea acestora in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare. ;)( putini stiu cum se face practic)
Preventiv insa , cesioneaza-ti partile sociale la altcineva( nu sotia)
2.Daca esti administrator in cealalta societate verifica in actul constitutiv daca nu cumva in obiectul de activitate principal sau secundar ai cumva aceleasi coduri CAEN. Daca da , atunci iesi din administrarea celei de-a doua societati pentru ca daca dai peste vreun practician in insolventa destupat sau vreun avocat al unui creditor meserias iti face dosar penal pe concurenta neloiala.
3.In privinta casei sotiei stai linistit ca nu se intampla nimic.
Totusi daca i-ai adus imbunatatiri in timpul casatoriei, ai un drept de creanta.
Impotriva acestui drept de creanta se pot indrepta creditorii.

Multumit domnu Mihai ?????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii despre insolventa alina_pmi alina_pmi buna ziua as avea nevoie de niste informatii,cat se poate de repede incerc sa va expun cat pot de scurt \"problema\" sotul meu are o firma unde este asociat ... (vezi toată discuția)
Faliment crisrian crisrian Sint asociata intr o firma cu datorii la stat . Momentan pe firma functioneza un mic magazin din care in insolventa nu as putea plati suma restanta la ... (vezi toată discuția)
Insolventa lilianaG lilianaG dupa terminarea procesului ce va declara starea de insolventa care este urmatorul pas ptr recuperarea creantelor daca societatea nu are bunuri proprii?? (vezi toată discuția)