avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa

dupa terminarea procesului ce va declara starea de insolventa care este urmatorul pas ptr recuperarea creantelor daca societatea nu are bunuri proprii??
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 20:58, 6 Mai 2009
Daca debitoarea nu are bunuri in patrimoniu, atunci nu aveti de unde sa va recuperati creantele (mai exista varianta atragerii raspunderii administratorilor insa trebuiesc indeplinite anumite conditii); in concluzie, in baza hotararii instantei prin care s-a dispus inchiderea procedurii, ceea ce puteti face este sa treceti pe costuri creanta respectiva.
societatea debitoare este s.r.l., s.a .sau s.n.c.?
de unde stiti ca nu are bunuri in patrimoniu? se deduce asta din raportul practicianului in insolventa?
ca si creditor inscris pe tabloul consolidat puteti cere atragerea raspunderii patrimoniale a administratorului societatii debitoare...
Art. 138
(1) In cazul in care in raportul intocmit in conformitate cu dispozitiile art. 59 alin. (1) sunt identificate persoane carora le-ar fi imputabila aparitia starii de insolventa a debitorului, la cererea administratorului judiciar sau a lichidatorului, judecatorul sindic poate dispune ca o parte a pasivului debitorului, persoana juridica, ajuns in stare de insolventa, sa fie suportata de membrii organelor de conducere si/sau supraveghere din cadrul societatii, precum si de orice alta persoana care a cauzat starea de insolventa a debitorului, prin una dintre urmatoarele fapte:
a) au folosit bunurile sau creditele persoanei juridice in folosul propriu sau in cel al unei alte persoane;
b) au facut acte de comert in interes personal, sub acoperirea persoanei juridice;
c) au dispus, in interes personal, continuarea unei activitati care ducea, in mod vadit, persoana juridica la incetarea de plati;
d) au tinut o contabilitate fictiva, au facut sa dispara unele documente contabile sau nu au tinut contabilitatea in conformitate cu legea;
e) au deturnat sau au ascuns o parte din activul persoanei juridice ori au marit in mod fictiv pasivul acesteia;
f) au folosit mijloace ruinatoare pentru a procura persoanei juridice fonduri, in scopul intarzierii incetarii de plati;
g) in luna precedenta incetarii platilor, au platit sau au dispus sa se plateasca cu preferinta unui creditor, in dauna celorlalti creditori.
Art. 139
Actiunea prevazuta la art.138 se prescrie in termen de 3 ani de la data la care a fost cunoscuta sau trebuia cunoscuta persoana care a cauzat aparitia starii de insolventa, dar nu mai devreme de 2 ani de la data hotararii de deschidere a procedurii.
daca e snc e mai simplu...

ART. 126
În cazul în care bunurile care alcătuiesc averea unui grup de interes economic ori a unei societăţi în nume colectiv sau în comandită nu sunt suficiente pentru plata creanţelor înregistrate în tabelul definitiv consolidat de creanţe, împotriva grupului sau a societăţii judecătorul-sindic va autoriza executarea silită, în condiţiile legii, împotriva asociaţilor cu răspundere nelimitată sau, după caz, a membrilor, pronunţând o sentinţă definitivă şi executorie, care va fi pusă în executare de lichidator, prin executor judecătoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme societate desfiintata kinder2013 kinder2013 Buna ziua, In anul 2010 a fost desfiintata societatea(SRL) de la Registrul Cometului, prin nedepunerea declaratilor.Fiscul a propus spre insolventa firma , ... (vezi toată discuția)
Recuperarea creantelor de catre terti rominaduca rominaduca Buna. Imi spuneti va rog, in cazul lichidarii unei srl cu asociat unic, care este procedura pentru recuperarea creantelor de catre terti?Bunurile care nu sunt ... (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului AMIVA AMIVA Buna ziua, Sunt administratorul unei firme de comert cu ridicata, in care sunt si actionar, care a inceput sa aiba probleme determinate de scaderea vanzarilor ... (vezi toată discuția)