avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Faliment

Sint asociata intr o firma cu datorii la stat . Momentan pe firma functioneza un mic magazin din care in insolventa nu as putea plati suma restanta la Anaf,Exista vreo posibilitate legala sa transfer sau sa cumpar stocul si sa functioneze magazinul pe alta firma?
Cel mai recent răspuns: GRINSOLV IPURL , Practician in insolventa 09:36, 29 Mai 2018
Din păcate, nu există, trebuie să vă îndestulați creditorii dacă aveți bunuri în patrimoniul societății.
Este recomandabil să depuneți cerere de insolvență, abstențiunea puntând să vă ancoreze în sfera ilicitului penal.
După ce se deschide procedura, creditorii vor formula cereri de înscriere la masa credală și, în limita stocurilor disponibile și a bunurilor din patrimoniu, se va face repartizarea între aceștia.
Dacă ați creditat societatea, puteți formula chiar și dvs declarație de creanță.
Îmi pare rău că n-am vești bune.
Cerere de deschidere urmează a fi însoțită de multe declarații, reglementate de legea 85/2014.
singurele bunuri care sint in firma este stocul care este de 10 ori mai mic ca si datoria.D in pacate am tot amanat de frica insolventa si acum e prea mult .Nu doresc sa fug de datorii as dorii sa le pkatesc dar in reorganizare ar fi doar pe trei ani si suma e prea mare,plus ca mai vin si celelalete chelt.La anaf nu pot face esalonare ca nu am garantii.am injur de 130000 datorie .As putea plati in jur de 15000 pe an din alte surse dar nusstiu cum sa procedez.
Se vor indestula creditorii in masura disponibilului.
Solicitati deschiderea procedurii insolventei, eventual prin avocat ca-s multe formalitati in cazul cererii formulate de catre debitor.
Ultima modificare: Duminică, 20 Mai 2018
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Buna ziua,

In primul rand, in situatia in care societatea are datorii mai mari de 40.000 lei, scadente de mai mult de 30 de zile si pe care nu le achita din lipsa disponibilului banesc, societatea este in stare de insolventa.
In aceasta situatie, organele de conducere ale societatii au obligatia (nu dreptul sau posibilitatea) de a cere deschiderea procedurii insolventei.
Procedura de urmat si inscrisurile care insotesc cererea de deschidere a procedurii insolventei sunt descrise la art. 66 si 67 din Legea 85/2014, la care se adauga dispozitiile Codului de procedura civila.
Este de preferat sa apelati fie la un avocat, fie la un practician in insolventa in vederea intocmirii dosarului si urmaririi procedurii.
Nu in ultimul rand este de retinut ca, in situatia in care societatea isi cere deschiderea procedurii insolventei, poate sa desemneze administratorul/lichidatorul judiciar. Aceasta este o situatie de dorit, intrucat infomatiile si documentele se transmit mai usor si mai rapid, iar procedura se desfasoara cu minim de probleme.
Dupa intrarea in insolventa, administratorul/lichidatorul judiciar impreuna cu administratorul statutar incheie un inventar al elementelor de natura activelor, pasivelor si capitalurilor in care se identifica inclusiv bunurile ce compun stocul de marfa.
Administratorul/lichidatorul judiciar selecteaza cu acordul adunarii creditorilor un evaluator care va stabili valoarea de piata cu care poate fi vandut stocul de marfa.
Metoda de valorificare cea mai obisnuita este cea a licitatiei publice cu strigare.
La aceste licitatii poate participa orice persoana interesata, inclusiv dumneavoastra.
Daca veti avea oferta ce mai mare puteti sa va adjudecati marfa si platind pretul integral sa deveniti proprietar.

Sper sa va fie de folos informatiile.

Cu stima,
Cosmin BALANEAN
Ce se intimpla in cazul in care fac inventarierea si vind stocul la o alta socieate care sa continue activitate tot in acel spatiu iar la incheierea procedurilor in loc de marfa vor fi banii???

Alte discuții în legătură

Insolventa la cererea debitorului razvan_craiova razvan_craiova Buna ziua, Se poate introduce cerre de insolventa de catre debitor? Avem o linie de credit pe firma, iar banca ne-a anuntat ca nu o mai putem prelungi si va ... (vezi toată discuția)
Ajutor, srl cu datorii anaioana anaioana In urma cu 9 luni mi_am deschis un magazin naturist, felul societatii microintrepindere cu impozit pe venit, in tot acest timp eu am bagat bani, dar nu am avut ... (vezi toată discuția)
Faliment lalac lalac Care sunt costurile pt deschiderea procedurii de intrare in faliment a unei sc care are datorii la bugetul de stat (impozit forfetar)? Cine plateste onorariul ... (vezi toată discuția)