avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

faliment

Care sunt costurile pt deschiderea procedurii de intrare in faliment a unei sc care are datorii la bugetul de stat (impozit forfetar)? Cine plateste onorariul executorului judecatoresc? Mentionez ca societatea are ceva bunuri dar valoarea lor totala nu este f mare (marfa pe stoc, casa de marcat).
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 10:22, 14 Iulie 2010
120 Lei - taxa judiciara de timbru
3 Lei - timbru judiciar
In procedura insolventei nu aveti nici o treaba cu executorul judecatoresc.
Multumesc pt raspuns.

Dar datoria catre finante de unde se recupereaza?
Prin lichidarea/vanzarea de catre lichidatorul desemnat de catre instanta a bunurilor detinute de catre societate.
Buna seara.
Daca bunurile firmei sunt insuficiente pentru acoperirea datoriilor lichidatorul are in vedere doua posibilitati legale : inchiderea procedurii prin inexistenta bunurilor,sau in functie de aspectele constatate ,poate propune instantei suportarea a unei parti din pasivul firmei de catre persoanele care au administrat firma pana la insolventa .
Marius Bote .
In cazul in care firma are de recuperat tva, in ce masura lichidatorul va cere recuperarea lui si plata datoriilor din aceasta suma. Mentionez ca avem tva de recuperat in valoare de 4500lei.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Factura neplatita - cerere insolventa sau alta varianta ? nostress nostress Buna ziua, Am un client care ma tot amana de mai bine de un an cu plata unei facturi. In urma cu aproximativ 2 luni am trimis cateva scrisori de convocare ... (vezi toată discuția)
Inchidere societate comerciala neamtu.george neamtu.george Detin o societate comerciala cu urmatoarele probleme : -are restante la achitarea TVA si a impozitului forfetar aferent 2009 si 2010 -nu mai desfasoara decat ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva lichidare judiciara jurimar jurimar O hotarare definitiva pronuntata intr-o lichidare judiciara produce efecte si pentru un creditor neinscris la masa credala??? mai exact acel creditor poate ... (vezi toată discuția)