avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Ajutor, SRL cu datorii
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Ajutor, SRL cu datorii

In urma cu 9 luni mi_am deschis un magazin naturist, felul societatii microintrepindere cu impozit pe venit, in tot acest timp eu am bagat bani, dar nu am avut niciun profit,efectiv am ajuns in imposibilitate de plata, un furnizor chiar a recurs la firma de recuperarii creante, in conditiile in care eu stau cu marfa lor pe raft, deoarece nu trece si ei nu vor sa imi faca retur.Intrebarea mea este sau ma rog intrebariile mele sunt eu in aceste conditii pot sa declar faliment?Ce se va intampla cu datoriile catre furnizori?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: av_emy , utilizator 14:25, 24 Septembrie 2009
Furnizorii se vor inscrie creditori si vor recupera ceea ce pot din insolventa, prin valorificarea bunurilor societatii. Daca ati facut tot ceea ce ati putut si nu a mers afacerea, nu au de ce sa va acuze.
Trebuie indeplinite anumite conditii pentru a putea declara falimentul?In ceea ce priveste stocul de marfa, o parte din marfa s_a vandut, facturile o parte s_au platit partial, altele deloc, in aceste conditii chiar nu au cum sa ma acuze?
Da, trebuiesc indeplinite anumite conditii pentru solicitarea deschiderii procedurii insolventei. Daca aveti posibilitatea sa angajati un avocat cu experienta in insolventa, o sa va indrume el. Daca nu, trebuie sa cititi Legea nr. 85/2006 a insolventei, lege ce a fost de curand modificata. In cazul ca v-ati desfasurat activitatea corect, ati intocmit toate documentele contabile corect, ati depus toate diligentele ca administrator pentru ca societatea sa functioneze, nu v-ati insusit bunuri sau fonduri ale societatii fara sa le puteti justifica, in loc sa achitati creditorii recunoscuti, nu ati ascuns/transferat bunuri din patrimoniul societatii pentru a evita plata datoriilor, nu au de ce sa va acuze. Este o afacere care nu a mers, si atata tot. Stocul de marfa va fi valorificat in cadrul procedurii insolventei, sumele rezultate urmand a fi folosite pentru acoperirea cheltuielilor si plata creditorilor. In cazul ca dvs. nu ati reusit vanzarea stocului, ma indoiesc ca administratorul/lichidatorul judiciar va avea mai mult succes.
Recent, am asistat pe cineva in inchiderea unei societati care avea un spatiu urban de vanzare cu materiale de constructii si finisaje interioare, precum si unelte de lucru in constructii. Proprietara dorea sa dea spatiul, societatea fiind urmarita de o banca creditoare, banca ce avea o ipoteca pe un teren pe care administratorul isi construise o locuinta. Nu i se putea imputa nimic administratorului, pur si simplu afacerea nu mai mergea. S-a trecut ipoteca pe spatiul comercial, s-a gasit un client pentru spatiul evaluat, s-a discutat cu administratorul sa accepte vanzarea en-gros a tot ceea ce se gasea in magazin la pretul de inventar -25%, bunuri evaluate de expert conform standardelor internationale si situatiei pietii la momentul vanzarii de necesitate. Faceti un audit al societatii, evaluati bunurile, intocmiti o lista cu creditorii, pregatiti situatiile financiar-contabile si lista patrimoniului societatii, lista debitorilor si verificati daca sunt indeplinite conditiile de deschidere a procedurii insolventei.
Ce inseamna sa transferi bunuri din patrimoniul societatii?sa le vinzi?
Pai daca nu au vrut sa faca retur marfa, atunci daca solicitati fie in temeiul legii nr.85/2006 fie in temeiul legii nr.31/1990, dizolvarea si lichidarea societatii, vor trebui sa ia parte din marfa ori contravaloarea marfii vandute catre societatea d-voastra.
Ceilalti creditori isi vor recupera creantele in masura in care este posibil acest lucru, iar daca aveti vreo culpa se poate indrepta si asupra d-voastra.

Alte discuții în legătură

Faliment crisrian crisrian Sint asociata intr o firma cu datorii la stat . Momentan pe firma functioneza un mic magazin din care in insolventa nu as putea plati suma restanta la ... (vezi toată discuția)
Insolventa la cererea debitorului razvan_craiova razvan_craiova Buna ziua, Se poate introduce cerre de insolventa de catre debitor? Avem o linie de credit pe firma, iar banca ne-a anuntat ca nu o mai putem prelungi si va ... (vezi toată discuția)
Vanzare bunuri mirela_man mirela_man Daca am achizitionat pe firma , care acum este insolventa, un apartament care nu este platiti in totalitate la banca, il pot vinde in mod normal fara a- scoate ... (vezi toată discuția)