Daca am achizitionat pe firma , care acum este insolventa, un apartament care nu este platiti in totalitate la banca, il pot vinde in mod normal fara a- scoate la licitatie?
Daca ati achizitionat apartamentul prin credit, oricum nu v-ar da voie banca sa-l vindeti, daca l-ati ipotecat in favoarea acesteia, decat sub controlul bancii si cu obligatia din partea dvs. sa rambursati cu prioritate creditul din vanzarea apartamentului.
Spuneti ca firma este in insolventa. A fost numit un administrator judiciar? Daca da, numai acesta poate dispune in privinta bunului.
Da, exista un administrator judiciar.Dar eu vreau sa fie vandut in conditii normale, nu prin licitatie, iar banii sa intre in firma si bineinteles ca banca sa-si ia primii banii .In fond ipoteca e pe banca.
Potrivit dispozitiilor Lg. nr. 85/2006, toate actele de instrainare de bunuri din patrimoniul societatii, perfectate in 3 ani anteriori declansarii procedurii sunt supuse anularii. Mai mult, in cazul in care apartamentul face si obiectul garantiei bancare pentru creditul acordat, banca este creditor ce detine o creanta garantata.In masura in care nu se admite un plan de reorganizare, si se trece la procedura falimentului, apartamentul va fi vandut de lichidatorul judiciar prin vanzare directa sau licitatie publica. Este exclusa posibilitatea instrainarii de catre dvs. in acest moment a apartamentului
Si in in cazul intrarii in faliment vanzarea se poate face sa zicem printr-un anunt, adica la pretul pietei sau este obligatoriu scoaterea lui la licitatie.Intereseul meu este sa-l vindem la pretul real al pieteti si nu prin licitatii "masluite"
Va multumesc.
Vanzarea apartamentului in procedura falimentului se face de catre lichidatorul judiciar sub indrumarea judecatorului sindic insa, Comitetul creditorilor decide modalitatea de vanzare. Atunci cand este vorba de bunuri individualizate cum este cazul in speta, vanzarea se face prin licitatie publica. La o astfel de vanzare, toti creditorii sunt interesati in respectarea legalitatii mai ales ca, creditorii chgirografari isi indestuleaza creanta in acest caz numai dupa acoperirea creantei ipotecare. Si dvs. aveti posibilitatea sa urmariti procedura si sa contestati evaluarea (operatiune obligatorie pentru stabilirea pretului de pornire al licitatiei)