Sunt in proces de partaj, nu am venituri si vreau sa formulez cerere de ajutor public judiciar. Am consultat OUG 51/2008 si conform art. 8 alin 1 scutirea de taxa judiciara de 3% ar fi in cuantum de 7200 lei.
Pentru mine calcularea valorii mase bunurilor de impartit devine dificila din moment ce nu stiu toate valorile pentru bunurile supuse impartirii.
Ca si valori certe stiu doar valoarea imobilului, valoarea bunurilor mobile, contravaloarea facturilor la utilitati.
Pentru autoturism am solicitat expertiza auto si inca nu s-a luat in discutie efectuarea acesteia.
Sunt 2 contracte de imprumuturi care au suma f. mare insumate peste 140 mii de euro, introduse de ex sotul prin care incearca sa justifice niste datorii imaginare. Am solicitat emitere de adrese catre banci iar acest lucru se proroga prin incheierea de sedinta de la ultimul termen avut pentru termenul din toamna.
Am solicitat adrese catre banci pentru verificarea de conturi a ex sotului dar nici acestea nu s-au luat in discutie pana acum, abia la termenul din toamna se va discuta.
Pot calcula doar sumele certe , si anume valoare imobil+valoare bunuri+valoare facturi pentru a ma incadra in cuantumul de ajutor public judiciar ? Sa trec doar valoarea de 240 000 lei, 3% din aceasta suma fiind de 72 000 lei (valoarea ce o pot folosi ca scutire)?
Se poate mari valoarea masei de impartit dupa ce se cunosc valorile exacte ale celorlalte sume din banci, expertiza auto si se lamureste situatia contractelor de imprumut?
Cum pot iesi din impas? Pentru termenul din toamna trebuie sa indic valoarea masei de impartit pentru a achita taxa judiciara si nu stiu cum sa procedez.
Cu stima
Daca fac o indicare estimativa a sumei masei de impartit, de ex. cea in care daca calculez 3% si ma incradez in valoarea ce se da ca si scutire de taxa, ulterior mai pot mari valoarea bunurilor?
Sumele care compun intregul mase de impartit nu le cunosc in totalitate. Expertiza auto nu a fost efectuata, adrese catre banci nu au fost emise .
Cum procedez?
Procentul de 3% se calculeaza din totalul sumei partajabile impartit la 2? Spre exemplu daca suma este 2000 se imparte la 2 si din 1000 se calculeaza procentul de 3%?
Cu stima
Care este procedura?
Nina1
Buna ziua,
Sunt in proces de partaj si am cateva nelamuriri in ceea ce priveste procedura achitarii taxei de timbru. Nu am venituri si vreau sa formulez ... (vezi toată discuția)