OU 158/2005 ART. 13
(1) Durata de acordare a indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă este de cel mult 183 de zile în interval de un an, socotită din prima zi de îmbolnăvire.
(2) Începând cu a 91-a zi, concediul se poate prelungi de către medicul specialist până la 183 de zile, cu aprobarea medicului expert al asigurărilor sociale.
#B
(3) Durata de acordare a concediului şi a indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă este mai mare în cazul unor boli speciale şi se diferenţiază după cum urmează:
a) un an, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculoză pulmonară şi unele boli cardiovasculare, stabilite de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, denumită în continuare CNAS, cu acordul Ministerului Sănătăţii;
b) un an, cu drept de prelungire până la un an şi 6 luni de către medicul expert al asigurărilor sociale, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculoză meningeală, peritoneală şi urogenitală, inclusiv a glandelor suprarenale, pentru SIDA şi neoplazii, în funcţie de stadiul bolii;
c) un an şi 6 luni, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculoză pulmonară operată şi osteoarticulară;
d) 6 luni, cu posibilitatea de prelungire până la maximum un an, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru alte forme de tuberculoză extrapulmonară, cu avizul medicului expert al asigurărilor sociale.
dragă alina----ne intrebăm cat timp va mai lua bani pe concediu medical (100%-ca si salariu) pentru că dacă va fi pensionat pe caz de boală va lua cu mult mai puțini bani, persoana în cauză este sustinătorul financiar al familiei compusă din 4membri:soția nu este salariată, un copil este minor iar altul a terminat o facultate dar încă nu a găsit de lucru.
Concediu de boala
andrey78
Buna ziua,
Care este perioada maxima /an a concediului de boala pe care poate lua un angajat cu o boala cronica? Am auzit 90 de zile?In ce conditii?
Daca ... (vezi toată discuția)