avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt calificat

buna seara, am un prieten care in urma cu cateva zile a intrat in casa unei persoane impreuna cu inca un prieten si au furat bani, ob de valoare si trei arme.sau recuperat numai banii si ob de valoae dar armele lea luat prietenul acestei persoane si nu vrea sa spuna unde sunt nici akm.au fost prinsi la furat in aceeasi seara, au fost dusi la tribunal si siau recunoscut pedeapsa, unul din ei avand inca vreo 6 dosare de acest gen, a fost arestat pt 19 zile iar prietenul meu fiind la prima abatere a fost trimis acasa pt 5 zile iar dupa aceste zile au trimis cu mandat de arestare pe numele lui pt furt calificat pt 29 de zile.acum intrebarea mea este daca va primi inchisoare dupa aceste 29 de zile sau daca va primi cu suspendare fiind la prim abatere si fiind si student la facultate.va multumesc
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 20:41, 6 Septembrie 2010
E posibil orice, sa ia cu suspendare sau cu executare.
Sa exercite toate caile de atac, se pot schimba multe in trei etape ( fond, apel, recurs).
complicat.
acum depinde si daca a fost furt sau talharie (nu ati spus daca persoana de la care s-a furat era in casa)
de principiu daca e la prima abatere si tinand seamna de cum coopereaza ,de circumstante etc.. ar putea primi cu suspendare dar din moment ce s-a emis mandat de arestare preventiva inseamna ca s-a considerat ca lasarea in stare de libertate ar constitui pericol pentru societate asa ca e mai greu.
succes oricum si mult noroc ca o sa aiba nevoie.
nu, persoana jefuita nu era acasa, dar din cate stiu pt furt calificat este acuzat, multumesc pt rsp dumneavoastra
Pedepsele aplicate minorilor sunt injumatite .
Astfel , neexistand antecedente penal, o buna colaborare cu organele judiciare, apreciez ca, in prezenta speta, se poate dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei.
are 21 de ani, multumesc

Alte discuții în legătură

Buna seara... pt 5 biciclete furate, care se incadreaza la furt ... Mary.... Mary.... Buna seara... pt 5 biciclete furate, care se incadreaza la FURT CALIFICAT, cat timp ar putea inculpatu sa faca puscarie?, sau poate sa I dea arest la ... (vezi toată discuția)
Furt din locuinte prof81 prof81 Buna ziua! Pentru inceput as vrea sa imi cer scuze daca nu voi reusi sa explic foarte concret cazul pentru care va cer sfatul, dar nu am nici cunostinte ... (vezi toată discuția)
Arestat pentru 29 de zile kta16 kta16 Buna ziua! Daca cineva este arestat 29 de zile pentru talharie, dupa aceste zile ar putea iesi, sau va ramane in continuare inchis. Din cate am inteles este ... (vezi toată discuția)