avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... coasigurat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

coasigurat

daca sotul este pensionar si sotia casnica,iar doamna vrea sa se interneze,mai are aceasta dreptul de coasigurat?
ramona tomoiaga.
multumesc!!!!!=D>:luck:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:45, 6 Septembrie 2010
Soţul, soţia sau părinţii fără venituri proprii, aflaţi în întreţinerea unei persoane asigurate medical, pot beneficia de toate facilităţile pe care le oferă o asigurare medicală, în calitate de coasiguraţi. Însă, pentru a dobîndi statutul de coasigurat, trebuie să îndepliniţi cîteva condiţii.
Persoanele care vor să devină coasigurate trebuie să ia de la Administraţia Financiară un certificat care să ateste că nu au nici un fel de venituri proprii.
Următorul pas îl reprezintă vizita la medicul de familie, care, pe baza actelor enumerate anterior, va încadra persoana respectivă ca şi coasigurat.

Pentru a fi coasigurat al unui salariat trebuie urmatoarele acte:
- decizia de pensionare a asiguratului
- copie certificat de casatorie
- copie ultimul cupon de pensie
- declaratie pe propria raspundere a persoanei coasigurate ca nu realizeaza venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare in sistemul public de sanatate camellia_camy camellia_camy As dori sa va rog daca se poate sa-mi raspunde-ti la urmatoarea intrebare: In cazul in care sotia este incadrata cu carte de munca si plateste asigurarile la ... (vezi toată discuția)
Cnas vasiletudurean vasiletudurean Buna ziua.Daca sotul este pensionat de boala gr.2 si sotia este casnica,ea are dreptul sa primeasca card de sanatate?va multumesc. (vezi toată discuția)
Coasigurare viorikac viorikac Buna ziua, Nu realizez nici un fel de venit, as dori sa stiu daca sotul meu care are are pesie medicala ma poate trece ca coasigurat. Multumesc. (vezi toată discuția)