avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale recurs la act aditional -va rog un sfat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

recurs la act aditional -va rog un sfat

Buna seara ,
am cautat pe forum dar nu am gasit raspuns la aceasta probabil pentru ca sunt foarte putine persoane carora li se intampla sa nu fie foarte atente cand semneaza.
problema mea este urmatoarea: am o societate cu raspundere limitata unde sutn asociat cu inca o persoana.acum o saptamana am decis impreuna cu asociatul meu sa cedam partile sociale administratorului nostru.(cu alte cuvinte am cedat firma , urmand ca acesta sa platesca o suma de 8500 de euro pentru firma-ne-am inteles sa preia firma cu tot cu bunuri-nespecificand acest lucru undeva sau vreo suma )evident ne-am bazat p incredere si am pierdut :si banii si firma.actele au fost facute printr-un intermediar si un avocat pe care nu l-am cunoscut in viata mea decat la vreo doua zile dupa semnarea actelor.
as vrea sa fac recurs.cum sa fac acest lucru , adica pe ce motiv?actele de la orc au iesit saptamana trecuta , in care administratorul a trecut asociat unic .stiu ca in decurs de 15 zile, dupa cum am citi pe avocatnet. se poate face recurs .intrebarea mea e :pe ce motiv?dat fiind faptul ca actele prin intermediar le=am semnat si nici nu se specifica vreo suma de plata

daca cineva se pricepe va rog sa ma ajutati cu un sfat .asa e ,,cand nu e minte destula...insa sper sa mai pot face ceva ...

va multumesc anticipat

o seara placuta
Cel mai recent răspuns: ContSters15514 , utilizator 11:14, 8 Noiembrie 2007
Ce pot sa va spun? Cand e vorba de acte si de bani nu trebuie sa ai incredere in nimeni. Dumneavoastra ati gresit flagrant in acest caz. Sincer, nu cred ca se mai poate face nimic. Nu trebuia semnat absolut nimic fara sa cititi actele cu atentie. In ceea ce-l priveste pe avocat, nu consider ca acesta a gresit cu ceva. El a intocmit niste acte, asa cum partile s-au inteles, iar dumneavoastra, impreuna cu asociatul ati fost de acord si ati semnat.
Analizand dispozitiile Legii 31/1990 am gasit o prevedere care v-ar putea fi de folos. Mult succes si un avocat bun!!
ART. 60
(1) Incheierile judecătorului delegat privitoare la înmatriculare sau la orice alte înregistrări în registrul comerţului sunt executorii de drept şi sunt supuse numai recursului.
(2) Termenul de recurs este de 15 zile şi curge de la data pronunţării încheierii pentru părţi şi de la data publicării încheierii sau a actului modificator al actului constitutiv în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, pentru orice alte persoane interesate.
(3) Recursul se depune şi se menţionează în registrul comerţului unde s-a făcut înregistrarea. În termen de 3 zile de la data depunerii, oficiul registrului comerţului înaintează recursul curţii de apel în a carei raza teritorială se afla sediul societăţii, iar în cazul sucursalelor înfiinţate în alt judeţ, curţii de apel în a carei raza teritorială se afla sediul sucursalei.
(4) Motivele recursului se pot depune la instanta, cu cel puţin doua zile înaintea termenului de judecata.
(5) În cazul admiterii recursului, decizia instanţei de recurs va fi menţionată în registrul comerţului, fiind aplicabile dispoziţiile art. 48-49 şi 56-59.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societati listate pe bursa ContSters71920 ContSters71920 buna seara, speta suma in genul: societate pe actiuni listata la bursa anunta convocarea unei aga pentru modificarea actului constitutiv. aga se desfasoara, se ... (vezi toată discuția)
Sucursala ong lili77 lili77 care sunt pasii de urmat pentru infiintarea unei sucursale , de ce acte este nevoie,trebuie inregistrata undeva ,se face vreo mentiune despre existenta ei ... (vezi toată discuția)
Deschidere sucursala asociatie non-profit frey frey Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in legatura cu deschiderea de catre un ONG din strainatate a unei sucursale in Romania. Precizez ca este deschisa deja o ... (vezi toată discuția)