avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Societate in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Societate in insolventa

Buna ziua, societatea la care am lucrat a intrat in insolventa pe 27 mai.Pana pe 15 iulie toti angajatii au fost trimisi in somaj, societatea ramanand datoare cu salariile intre 6-10 luni+datorii in valoare de 12 milioane de euro.Pe 25 iulie la sedinta cu creditorii s-a hotarat ca presedintele creditorilor sa nu fie creditorul principal iar acesta din urma dand in judecata societatea ca nu e de acord.Pe 25 august s-a vandut o parte din societate, banii s-au virat in cont dar administratorul judiciar care administreaza societatea refuza sa dea salariile restante salariatiilor motivand procesul intentat de creditor.Intrebarea este: indiferent de datoriile pe care le are societatea fata de creditori prioritate au salariile restante conform legii 85/2003.Este drept ca administratorul sa se foloseasca de acest proces pentru a amana plata salariilor?
Va multumesc=D>
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 10:53, 10 Septembrie 2010
Conform legii 85/2006 o societate comerciala devine insolventa in momentul in care nu dispune de suficiente lichiditati pentru a-si plati datoriile. Starea de insolventa ii permite sa ceara protectia tribunalului, sa tina la distanta creditorii si sa pastreze creantele la valoarea nominala utilizand optiunea procedurii de reorganizare judiciara,astfel si pe dvs. o perioada.Daca societatea nu isi revineva ajunge la faliment si se va urmarii patrimoniul patronilor pt recuperarea datoriilor.
daca este in insolventa greu va recuperati salariile.
Va multumesc,aici apare o problema societatea trebuia sa aiba un plan de reorganizare dar nu-l are,sant 3 luni si nu s-a facut nimic,exista o firma care se ocupa cu insolventa societatii,administratorul a promis ca in momentul in care societatea va avea bani va plati salariile restante iar acum se foloseste de artificiul cu procesul intentat de creditorul principal care este si actionarul majoritar si nu poate sa plateasca,desi bani au.Intrebarea este:exista o lege care il opreste sau pur si simplu nu vrea?Eu zic ca indiferent de rezultatul procesului salariile fiind prioritare trebuie date si atunci de ce amana?Intrebat,administratorul a spus ca nu poate dar nu a zis motivul.
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2010
aNak1n, utilizator
Sa nu faceti grij in privinta salariilor restante, acestea se inscriu in rangul II de prioritate, primul fiind onorariul administratorului judiciar sau lichidatoruluii judiciar. Daca firma vinde, se plateste onorariul administratorului sau lichidatorului judiciar si daca mai ramane bani salariatii. Important este ca suntenti ca salariat in rang II, finatele precum alte institutii de exemplu rang IV, chirografarii VII.
Multumesc,firma a vandut,are in cont 500mii euro,pentru salarii ar ajunge 150,deci nu vad motivul,cum ar trebui sa procedam ca sa ne dea salariile restante?
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2010
aNak1n, utilizator

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii angajator in insolventa uncetatean8 uncetatean8 Buna seara, Am lucrat cu Contract de munca la o firma aflata in insolventa. Procedura de insolventa a fost declansata inainte de a ma angaja acolo. Firma ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii restante de la soc aflata in insolventa! Mateias Loredana Mateias Loredana Buna ziua, Lucrez la o soc aflata in insolventa (pe parcurs sa aprobat planul de reorganizare al soc.)si am restante salariale in jur de 5 luni. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi salariale firma insolventa iuliana Dragoi iuliana Dragoi Buna ziua, Firma la care am lucrat a intrat in insolventa, a doua zi dupa declararea oficiala a insolventei si-a mutat o mare parte din salariati pe alta ... (vezi toată discuția)