Am si eu o intrebare destul de complicata...Acum 3 luni de zile mi s-a facut poprire pe salariu din cauza unei datorii destul de vechi la banca Finans.Acum 5 ani am luat un obiect de la Media Galaxy in valoare de 800 de lei ,am avut cateva intarzieri de plata ca intr-un final sa ramana neachitate ultimele doua rate in valoare de 150 lei.Nu am dat importanta,nu m-am mai gandit la toate astea si la un moment dat,anul acesta in luna aprilie, la actualul loc de munca mi-a venit o hotarare judecatoreasca prin care se cerea poprirea pe salariu in valoare de 30%pana se acopera suma de 5400 lei.Creditul a fost facut pe o perioada de 36 de luni ,in anul 2008 el trebuia sa se termine.Acum eu nu inteleg de ce pentru 150 de lei se cer 5400 de lei?Deja mi-a fost oprita suma de 274 lei timp de 4 luni .Ce pot face pentru a stopa aceasta poprire?Suma pe care o cer este imens de mare si se achita pe parcursul a 20 de luni daca mi se iau lunar din salariu 274 lei.Va rog sa ma ajutati cu informatii in ceea ce priveste aceasta situatie si sa reusesc sa o pot rezolva intr-un alt mod deoarece imi este imposibil sa achit timp de aproape 2 ani ,lunar,aceasta suma eu ramanand restanta la dansii cu doar 150 de lei.Nu vreau sa achit bani de care nu m-am folosit,inteleg sa mi se ia 1500 lei,de 10 ori suma restanta insa nu de 36 de ori.Sa inteleg ca au pus comisioane si taxe pentru intreaga perioada pe care a fost facut creditul?Astept raspunsul dvs.Multumesc frumos.
daca spuneti ca poprirea s-a facut in baza unei hotarari judecatoresti, aceasta hotarare judecatoreasca ar trebui sa o aveti si dumneavoastra.
Acolo sunt explicate sumele datorate.
Deoarece dumneavoastra nu v-ati indeplinit obligatiile de plata , respectiv suma de 150 de lei, la aceasta suma cu siguranta, conform contractului de imprumut, vi s-au perceput penalitati pentru fiecare zi de intarziere.
In afara , penalitatilor datorati companiei respective : cheltuieli de judecata (taxe de timbru, onorariu avocat, taxe de executare etc).
Cititi cu atentie hotararea judecatoreasca!
Nu exista o limita legala a dobanzilor sau penalitatilor pentru neplata la termen, acestea sunt de regula datorate si calculate pana la achitarea integrala a sumei la care se calculeaza. Dvs trebuie sa achitati si toate taxele pe care le-a efectuat banca in vederea recuperarii debitului ,inclusiv executorul judecatoresc.Toate acestea au facut ca suma de 150 lei sa ajunga la 5400 lei.