avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Carnet de munca
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Carnet de munca

Daca nu am carnet de munca, mi se poate elibera o adeverinta de la ITM cu veniturile cumulate? daca imi cumpar un carnet de munca imi poate si trece veniturile?
Mentionez faptul ca CIM este inregistrat in alt oras fata de cel in care lucrez. Mi se poate elibera adeverinta de acolo si inregistrata in orasul in care lucrez?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Jurist TM , utilizator 10:25, 7 Septembrie 2010
Adeverintele privind activitatea desfasurata la un angajator se intocmesc de catre acel angajator si se vizeaza de ITM
Carnete de munca nu se mai comercializeaza, asadar o sa va elibereze itm-ul unde aveti inregistrat contractul de munca o adeverinta care tine loc de carnet de munca, cu toate elementele din acesta, care sa va foloseasca dvs. Pentru aceasta trebuie mers personal la itm cu o cerere aprobata de angajator si cu buletinul
Solicitati adeverinte de la fostii angajatori si pastrati-le. Cartile de munca nu se vor mai utiliza de la 1 ian. 2011.

Conform OUG 148/2008:


"Art. 296. - (1) Vechimea în muncă stabilită până la data de 31 decembrie 2010 se probează cu carnetul de muncă.

(2) După data abrogării Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de muncă, cu modificările ulterioare, vechimea în muncă stabilită până la data de 31 decembrie 2010 se reconstituie, la cererea persoanei care nu posedă carnet de muncă, de către instanţa judecătorească competentă să soluţioneze conflictele de muncă, pe baza înscrisurilor sau a altor probe din care să rezulte existenţa raporturilor de muncă. Cererile de reconstituire formulate anterior datei abrogării Decretului nr. 92/1976, cu modificările ulterioare, se vor soluţiona potrivit dispoziţiilor acestui act normativ.

(3) Angajatorii care păstrează şi completează carnetele de muncă le vor elibera titularilor în mod eşalonat, până la data de 30 iunie 2011, pe bază de proces-verbal individual de predare-primire.

(4) Inspectoratele teritoriale de muncă ce deţin carnetele de muncă ale salariaţilor le vor elibera până la data prevăzută la alin. (3), în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului muncii, familiei şi egalităţii de şanse."

2. La articolul 298, alineatul (3) va avea următorul cuprins:

"(3) Pe data de 1 ianuarie 2011 se abrogă dispoziţiile Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de muncă, publicat în Buletinul Oficial, Partea I, nr. 37 din 26 aprilie 1976, cu modificările ulterioare."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnete de munca handaricimarin handaricimarin SE MAI FAC CARNETE DE MUNCA?CARE ESTE POZITIA MINISTERULUI MUNCII FATA DE ACEST SUBIECT?EU AM AFLAT DE LA ITM CA NU SE MAI TIPARESC,SI CA ORICUM,DE LA 1 ... (vezi toată discuția)
Carti de munca gaba gaba Ce se intampla cu cartile de munca incepand cu 01.01.2009? Se va trece la evidenta electronica? Multumesc. (vezi toată discuția)
Recuperare vechime munca automecanica automecanica Am pierdut carnetul de munca.Sunt suficiente numai adeverinţele de la fiecare loc de munca pentru pensionare anticipată? Daca nu, ce trebuie facut? (vezi toată discuția)