Buna ziua,
Am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat de specialitate in ceea ce priveste urmatoarea situatie:
urmeaza sa construiesc o casa si am obtinut aprobarea de la Primarie sa o construiesc pe "calcan";
vecinii sunt de rea credinta si ma ameninta ca nu imi vor permite sa finisez casa pe latura care este comuna cu proprietatea acestora,
in acest caz va rog sa ma sfatuiti cum ar trebui sa procedez pentru a fi in legalitate si a finisa casa astfel cum de altfel este perfect normal
Multumesc anticipat pentru raspuns,
O zi buna!
Pentru astfel de constructii pe "calcan" de obicei, pentru eliberarea autorizatiei de constructie se solicita acordul vecinilor, dat in fata notarului.
Vi s-a solicitat obtinerea unui astfel de acord prin certificatul de urbanism?
nu cred , voi verifica documentele, insa si daca ar fi existat o astfel de conditie nu as fi putut sa o pun in aplicare, ideea este ca Certif de Urbanism a fost emis asa pe calcan desi noi nu am dorit acest lucru in mod explicit...stiind situatia
am verif ...se mentioneaza acordul vecinilor doar in cazul in care peretele este comun cu al acestora ...nu este cazul nostru ...casa acestora este la o distanta de aprox 3m...noi nu am dorit sa construim pe calcan ...dar asa au hotarat cei de la Primarie...ghinion
Dv. ati obtinut deja un Certificat de Urbanism. Ar fi fost bine ca pentru documentatia in vederea obtinerii Autorizatiei de Constructie sa fi avut acordul notarial al vecinilor, dar se pare ca nu aveti cu cine va intelege.
Solutii:
-Chiar daca urbanismul s-a emis, el nu este"batut in cuie".El va spune cumati putea construi, si nu obligatoriu cum veti construi.
-Mergeti la Primarie si explicati-le situatia, si impreuna cu un arhitect propuneti dv o alta amplasare a viitorului imobil, eventual departandu-va macar 60 cm de la limita proprietatii dinspre vecinii refractari(daca marimea terenului o permite)
-Nu incepeti constructia pana nu aveti autorizatia finala, altfel vecinii va pot face mult rau in continuare.
multumesc mult pentru raspuns ...pertinent si la obiect ..insa ar intarzia executia lucrarii...alte termene...semnaturi samd ...intrebarea este daca am o sustinere dpdv juridic ...e clar ca nu pot sta in aer ...daca asa au hotarat la emiterea autorizatiei inseamna ca s-a avut in vedere si faptul ca vecinul nu ar fi de acord deci este obligat ....exista o astfel de obligatie ?