avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul nu imi da autorizatia de constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul nu imi da autorizatia de constructie

Buna ziua.
Am o casa prin Militari (Bucuresti/sector 6) care este insa veche si as dori sa o demolez si sa construiesc alta. Vecinul meu insa nu vrea sa imi dea autorizatie de constructie. Am incercat toate variantele si refuza fara motiv. Casa este la calcan cu a lui. Pot sa fac cumva sa fac sa ocolesc aceasta autorizatie.
Astept cu interes parerile voastre!

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gina _A , utilizator 21:33, 2 Octombrie 2008
Interesant

De cand emite vecinul dvs autorizatii de constructie ?

Daca este vorba de acordul vecinului, pe care nu-l puteti obtine, pentru a ridica constructia, va puteti adresa instantei de judecata pentru a stabili limitele in care puteti construi.
acordul scuzati. pai tot cartierul e facut asa deci nu am cum sa las un spatiu si in al doilea rand nu-l pot lasa deoarece si actuala casa e facuta la calcan cu a lui.
Ultima modificare: Marți, 12 Februarie 2008
tiberiupi@yahoo.com, utilizator
in mod normal pentru a construi trebuie sa respectati o anumita distanta fata de linia de hotar

dar, puteti construi si pe linia de hotar, daca aveti acordul vecinului sau daca ati castigat acest drept

in cazul dvs este posibil sa fi castigat prin uzucapiune acest drept asa cum si vecinul si-a castigat acest drept, daca nu a avut initial acordul predecesorului in drepturi al dvs.

primaria va cere acordul, pentru ca altfel nu au cum sa emita autorizatia

tot ce va trebuie este o dovada ca puteti construi pana la linia de hotar

asta e parerea mea
juristnet a scris:
in mod normal pentru a construi trebuie sa respectati o anumita distanta fata de linia de hotar

dar, puteti construi si pe linia de hotar, daca aveti acordul vecinului sau daca ati castigat acest drept

in cazul dvs este posibil sa fi castigat prin uzucapiune acest drept asa cum si vecinul si-a castigat acest drept, daca nu a avut initial acordul predecesorului in drepturi al dvs.

primaria va cere acordul, pentru ca altfel nu au cum sa emita autorizatia

tot ce va trebuie este o dovada ca puteti construi pana la linia de hotar

Ei bine, nu e chiar asa. Potrivit reglementarilor urbanistice, daca o cladire este construita cu calcan pe linia de hotar, proprietarul lotului vecin este obligat sa isi construiasca imobilul lipit pe calcan. Vorbiti la primarie si argumentati ca vecinul refuza nejustificat si abuziv, vedeti ce va spun si ei.
o sa vorbesc la primarie si vad ce rezolv. oricum orice sfat sau indicatie e bine venita. multumesc

Alte discuții în legătură

Ajutor ! vecinul nu imi da acordul sa construim casele lipite desi certificatul de urbanism imi cere asta !!! Gina _A Gina _A Avem si noi o problema cu vecinul. Am achizitionat un lot dintr-un teren proaspat trecut in intravilan si nu sunt constructii pe el. Am cumparat un lot de 260 ... (vezi toată discuția)
Constructie pe teren in litigiu zadryana zadryana buna ziua, vreau sa incep constructia unei case pe un teren care are latimea de 9.75 metri. din aceasta latime, 1,5 metri se afla in litigiu cu vecinul. ... (vezi toată discuția)
Ma gandesc sa dau primaria in judecata! vreau sa construiesc ... MihStef MihStef Ma gandesc sa dau primaria in judecata! Vreau sa construiesc 2 locuinte lipite (duplex) iar primaria nu imi elibereaza autorizatia pe motiv ca in ... (vezi toată discuția)