Ma gandesc sa dau primaria in judecata!
Vreau sa construiesc 2 locuinte lipite (duplex) iar primaria nu imi elibereaza autorizatia pe motiv ca in regulamentul de urbanism local se specifica latimea maxima a unei cladiri izolate ca fiind de 15ml, iar pentru cladiri lipite tot 15 ml. Proiectul meu are latimea de 20 ml (total, ambele locuinte). Nu cred ca e corect regulamentul local, consider ca e o prevedere abuziva! Atat timp cat trebuie sa am 2 locuri de parcare la o cladire, iar daca fac doua cladiri lipite trebuie sa am 4, tot asa ar trebui sa se dubleze si latimea asta maxima a constructiei totale!
Am fost in audienta la primar, ne-a promis ca se face o exceptie si vom primi autorizatia (era inainte de alegeri), am depus actele, am platit toate avizele si taxele la primarie si acum nu ne mai elibereaza autorizatia! Si-a schimbat total atitudinea dupa alegeri. Am ramas cu banii pe proiect platiti, pe avize, taxa la OAR, taxa la primarie.
Va rog, dati-mi un sfat!
Aveti sanse pt ca la noi nu se respecta nici un regulament.Degeaba cerem sa fie disciplina in constructii si sa nu se mai construiasca fiecare dupa cum vrea daca mereu se fac exceptii.
Se poate estima durata unui astfel de proces? Bazat pe exprimarea ambigua din regulamentul local de urbanism si pe imposibilitatea de a cere latimea maxima a unei cladiri 15 ml si tot atat si pt 2 cladirii lipite. Si spun exprimarea ambigua deoarece arhitectul a inteles, din certificatul de urbanism, 15 m pt fiecare cladire, nicidecum pentru amandoua.
Sa ti se ceara sa faci o casa de latimea maxima 7,5 ml este abuziv.
Pentru Mitabiciclista: Nu e vorba de exceptie in sensul malitios spus de dvs. E vorba de o exceptie de la o absurditate din regulament. Exista asa ceva in foarte multe domenii!
Se poate sa construiesti si 3 cladiri nu doar 2,regulamentele sunt de forma.Vorbesc serios,am vazut poduri si pasaje care nu duc nicaieri,sosele pe care nu incap 2 autovehicule unul pe langa altul,aeroport inchis pt au construit case langa el si deranja zgomotul,etc.Chiar nu am glumit deloc,se poate.Toti vedem asta privind in jurul nostru.