Ma gandesc sa dau primaria in judecata!
Vreau sa construiesc 2 locuinte lipite (duplex) iar primaria nu imi elibereaza autorizatia pe motiv ca in regulamentul de urbanism local se specifica latimea maxima a unei cladiri izolate ca fiind de 15ml, iar pentru cladiri lipite tot 15 ml. Proiectul meu are latimea de 20 ml (total, ambele locuinte). Nu cred ca e corect regulamentul local, consider ca e o prevedere abuziva! Atat timp cat trebuie sa am 2 locuri de parcare la o cladire, iar daca fac doua cladiri lipite trebuie sa am 4, tot asa ar trebui sa se dubleze si latimea asta maxima a constructiei totale!
Am fost in audienta la primar, ne-a promis ca se face o exceptie si vom primi autorizatia (era inainte de alegeri), am depus actele, am platit toate avizele si taxele la primarie si acum nu ne mai elibereaza autorizatia! Si-a schimbat total atitudinea dupa alegeri. Am ramas cu banii pe proiect platiti, pe avize, taxa la OAR, taxa la primarie.
Va rog, dati-mi un sfat!
Revin cu completare: de la urbanism mi-au spus ca daca dezmembrez terenul si solicit autorizatie de construire pe fiecare locuinta (pe calcan, cu acordul vecinului) obtin pana la urma acelasi lucru. In acest fel se poate construi o constructie de latimea totala de 20 ml. Adica o anomalie, Trebuie sa despart terenul in 2 loturi mici, sa merg la notar sa dau acordul pt a construi pe calcan, sa desfac proiectul in 2 (dar ramane absolul aceeasi constructie) si in final sa iau 2 autorizatii de construire. Apoi pot construi duplexul pt care mi-a fost respinsa autorizatia la inceput. Numai mie mi se pare ilogic? In ce tara traim? Chiar nu se poate face nimic?