Buna ziua.
Am o casa prin Militari (Bucuresti/sector 6) care este insa veche si as dori sa o demolez si sa construiesc alta. Vecinul meu insa nu vrea sa imi dea autorizatie de constructie. Am incercat toate variantele si refuza fara motiv. Casa este la calcan cu a lui. Pot sa fac cumva sa fac sa ocolesc aceasta autorizatie.
Astept cu interes parerile voastre!
Puteti sa faceti altfel: Cereti primariei autorizatie de construire, caci vreti sa CONSOLIDATI imobilul existent. Asta o puteti face fara acirdul vecinului, casa e deja lipita... :))
Faceti inca o varianta a proiectului dde construire, aratati ca partial trebuie daramat si intarit si acel perete... si gata! Faceti casa noua! :P
Trebuie sa aveti concursul constructorului si, inainte, sa va asigurati ca vecinul nu are vizibilitate foarte buna in curtea dv.
Ma rog, sunt niste conditii, dar in lipsa de altceva...
Avem si noi o problema similara cu a utilizatorului de mai sus, insa putin altfel, in ce sens. Este teren proaspat trecut in intravilan si nu sunt constructii pe el. Am cumparat un teren de 260 mp si in certificatul de urbanism scrie ca trebuie sa ne construim casa lipita de cea a vecinului din dreapta, in certificatul de urbanism scrie clar ca eu proprietarul parcelei 14 trebuie sa ma lipesc cu casa de vecinul cu parcela 15, evident cu acordul in scris la notar al acestuia, numai ca acest individ "nu are chef" sa imi dea acordul ca el oricum nu isi construieste acum casa si nici nu stie ce are de gand cu terenul. Ba mai mult ne-a amenintat ca daca nu are el chef nu construim niciodata casa pe terenul ala. Mi se pare revoltator si strigator la cer sa imi iau un teren sa fiu proprietar, sa fiu de buna credinta sa respect reglementarile si specificatiile PUZ si cele din CU si sa ma impiedic de un individ rauvoitor ca asta. Simt ca imi sunt incalcate grav drepturile. Mentionez ca el nu are inca construit nimic si noi dorim sa ne construim casa in conditiile in care avem actele depuse pentru autorizatie la primarie. Cum pot proceda? Si daca fac fara acordul lui ce se intampla. Oare el cand va construi nu va trebui sa imi ceara mie acordul sa se lipeasca fara sa imi afecteze mie constructia?
Daca eu construiesc primul de ce imi trebuie acordul lui, ce ii fac umbra pe terenul lui cu casa mea, sau care e problema? Cum ii afectez eu proprietatea lui atata timp cat construiesc pe hotar? Va rog din suflet sa ne sfatuiti cum sa procedam mai bine, tinand cont ca noi ne construim casa deoarece avem si copil mic, stam cu socrii si ne-am vandut apartamentul tocmai sa ne putem apuca mai repede de casa visurilor noastre. Multumim anticipat de raspuns.