avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... daca nu mi s-a ridicat masina si nici nu am primit ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

daca nu mi s-a ridicat masina si nici nu am primit vreo hartie la mana e posibil sa imi vina o amenda acasa?

buna ziua
azi am fost pusa in urmatoarea situatie: am parcat regulamentar (in sensul ca nu era nici un semn in locul respectiv de stationare sau oprire interzisa), am lasat masina pe avarii si am fost 5 minute pana in piata sa cumpar rosii.cand m-am intors la masina cei de la firma de ridicari masini se pregateau sa o ridice si pe a mea.
mentionez ca masina nu e a mea, ci a firmei de leasing, pe talon eu apar doar ca utilizator, nu sunt inca proprietarul ei.
si le-am explicat domnilor ca am parcat pt mai putin de 5 minute si ca sunt gravida si ca nu am voie sa am socuri emotionale si ca am nevoie de masina sa ma duc la ecografie la medlife. ca stau la 5 minute de piata, dar ca nu pot veni pe jos ca nu am voie, recomandarea doctorului.am fost extrem de calma si le-am explicat ca ei isi fac treaba si sa faca ce considera dansii.
au lasat insa masina jos imediat si m-au intrebat daca am 270 ron sa le dau pe loc. le-am zis ca nu am la mine, pt ca urma sa las rosiile acasa si sa iau bani pt a ma duce la ecografie de bebe.au zis ca ma asteapta 5 minute mai in fata putin de locul unde vroiau sa imi ridice masina. dar sa nu dureze mai mult de 5 minute.le-am zis ca au adresa mea (i-am dat domnului politist talonul, permisul si buletinul) si ca da, sunt inapoi in 5 minute.doar ca eu nu aveam acasa decat euro, pana am ajuns acasa sa iau banii, pana am schimbat banii la banca, a durat 25 minute.asa ca la intoarcerea in acel loc nu i-am gasit si a trebuit sa plec sa ajung totusi la ecografie.nu stiu daca au facut poze inainte sa ajung eu la masina ca nu am observat.
intrebarea mea este: in cazul in care masina nu mi-au ridicat-o si nici nu am primit nici un proces verbal sau vreun document la mana, este totusi posibil sa primesc acasa ceva?
nu am semnat nimic, nu am avut decat cu acei domni o discutie de 5 minute.
politistul comunitar a notat nr de la masina mea pe o foaie de hartie asta e tot ce stiu, ca a zis dansul ca daca nu platesc pe loc, ii trimite acasa amenda si imi iau si puncte de penalizare de la politie si nu mai stiu ce.
motivul invocat de politistul comunitar pt parcarea mea neregulamentara mentionez ca a fost faptul ca aveam mai putin de 50 m de la intersectie. nu stiu daca asa si era ca nu am stat sa masor atunci. imi era deja foarte rau.
mentionez si ma repet totul a fost strict verbal.
astept cu interes raspunsul cuiva care se pricepe si care poate a trecut prin aceeasi situatie.
multumesc
Cel mai recent răspuns: saintsilviu , utilizator 18:32, 30 Noiembrie 2010
Daca nu v-a intocmit pe loc procesul verbal si nu v-i la inmanat nu aveti ce sa primiti acasa alte amenzi iar suma aceea pe care v-o cerut-o ei repede in 5 min a fost banii lor de buzunar care ramaneau.Nu va faceti griji,nu o sa se intample nimic.
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua!
Multumesc pt raspuns!
O zi buna in continuare va doresc!
Si talonul si toate alea au ramas la ei, ca nu ma priceput?...

Oricum, ma duceam acasa sa iau bani de eco, acasa unde nu aveam oricum bani decat euro... doamna, sincer, i-ati cam luat de prosti... :))
Cat despre "n-am voie sa merg nici pana la piata dar totusi ma duc..." nu mai comentez, la fel cum nu amintesc faptul ca 50 de metri nu sunt 25 si ar trebui sa cunoastem regulile de circulatie daca mergem pe drumurile publice, nu?

A lasa masina parcata e diferit de a lasa masina pe avarii; pe avarii se lasa masina nu pentru rosii, ci pentru ca e o avarie, adicatelea masina e imobilizata INVOLUNTAR. Dv. ati imobilizat-o destul de voluntar acolo. Si asta e o alta contraventie... sa mimam o avarie inexistenta.
Cat despre daca veti primi ceva, nu avem de unde sti daca agentul si-a notat datele dv., daca a existat vreun martor etc.

Dar, sincer, daca eram agent de circulatie si imi spunea cineva ca a parcat regulamentar (parcarea, stie orice sofer, se face numai in locuri special amenajate in acest sens) dar ca imi aduce bani de amenda sau alte ameteli similare... imi era clar ca nu urmareste decat sa ma... abureasca.

Nastere usoara!
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
Liliana Gradinaru, Avocat
Stimata doamnisoara/doamna,
Nu stiam ca aici suntem pentru a judeca oamenii...dar fie....
desi nu am nici o obligatie (nici macar morala) de a va da un raspuns, totusi am sa o fac
nu, nici talonul si nici permisul si/sau buletinul nu au ramas la ei, mi-au fost returnate
cat despre ecografie, aveam banii pregatiti special pt asa ceva, plus ceva maruntis pt piata
in rest, noi nu tinem banii in casa, ci la banca, de aceea in casa aveam strictul necesar, plus niste euro pe care inca nu apucasem sa ii depunem in banca
nu am voie sa fac foarte mult efort (nu am zis ca nu am voie sa ma misc deloc, nu am fost exagerata zic eu), de aceea am luat masina pana la piata desi stau la 5 minute de piata
regulile de circulatie le cunosc, deoarece eu chiar am invatat pt examenul acela, nu l-am luat pe banii ca multi altii
insa in acel moment nu eram tocmai ok
sa spunem doar atat si nimic mai mult
de aceea va pot spune cu siguranta ca masina era parcata regulamentar (nu era semanalat altfel prin semne de circulatie)! dar nu cred ca eram atunci in dispozitia necesara pt a sta sa ii explic domnului politist comunitar acest lucru
pe avarii am lasat masina deoarece o pusesem e avarii dinainte pt a semnala faptul ca sunt in cautarea unui loc de parcare si nu le-am mai inchis (avariile)
in plus, domnul polistist comunitar nu mi-a cerut bani pt amenda
ci cei de la firma de ridicari mi-au cerut cu nonsalanta mai intai 270 ron, apoi "haideti doamna, aduceti-ne 250 ron, in 5 minute, va asteptam mai in fata pe dreapta"
asadar, in locul dvs nu m-as arunca sa fac niste afirmatii despre care nu am habar
cu atat mai putin m-as apuca sa judec pe cineva dupa 3 randuri scrise
apoi, eu am considerat acest site un loc unde poti vorbi deschis si unde poti primi sfaturi utile sau mai putin utile

Alte discuții în legătură

Contestare ridicare auto FeelLikeANut FeelLikeANut In data de 4 mi-a fost ridicata masina aflata la 1m distanta de un indicator de parcare (1m dupa indicator, asadar regulamentar) motivul ridicarii pe care-l ... (vezi toată discuția)
Ridicare masina gloria v. gloria v. Buna seara, astazi mi s-a ridicat masina de langa Casa Pensii Vitan (cred ca sect 3) de sub nas. Nu era niciun loc de parcare si am lasat masina pe avarii ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru ridicarea masinii in viena. ologsc ologsc Sunt student in Viena unde mi-a fost ridicata masina pentru ca am parcat pe un loc destinat handicapatilor. Am fost sa imi recuperez masina din parcul firmei ... (vezi toată discuția)