avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Obligatii administrator
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Obligatii administrator

Buna,

S-a infiintat un SRL cu un asociat unic. Asociatul este si administratorul firmei prin act constitutiv. Firma nu e microintreprindere si va plati 16% impozit profit (sau foarte probabil impozit minim) si va functiona cu 0 (zero) angajati.
Intrebarea mea este: firma va plati cas, somaj, sanatate, etc... dupa administrator sau nu?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: vlad.aurelia , utilizator 15:57, 9 Septembrie 2010
Atata timp cat administratorul nu este angajat la firma si firma nu are nici un angajat societatea comerciala nu are obligatia de a plati contributii sociale. Din momentul in care societatea hotaraste sa angajeze personal va trebui sa calculeze, sa declare si sa plateasca contributiile sociale aferente salariatior.
Multumesc Florentin-Leo,

Banuiam ca am intrebat o porcarie, dar cineva m-a incurcat un pic si preferam sa intreb AICI, unde totusi consider ca sunt citiva care se pricep.
O zi buna.

Cu stima,
Zoli B.
Cu placere !
Nici o intrebare nu e o porcarie, mai bine sa intrebi si sa afli raspunsul decat sa nu fii sigur, dar sa nu uitam ca traim in Romania si raspunsul de azi poate sa nu fie maine la cum apar legile la noi .:D

O zi buna.
Administratorul respectiv , daca nu are contract de munca la vreo alta societate, trebuie sa se asigura la Casa de Sanatate macar la nivelul salariului minim si sa plateasca contributiile aferente, altfel, in momentul in care va realiza profit si-l va repartiza pe dividende, se considera ca a obtinuit venituri care nu au fost impozitate si Casa de Sanatate va trimite instiintare administratorului cum ca datoreaza contributie de 5,5% la valoarea dividendelor ridicare, asta daca nu cumva administratorul se va duce din proprie initiativa la Casa de Sanatate cu o copie de pe Declaratia 205 privind impozitul pe dividende si plati contributia aferenta.
La Casa de Pensii e obligat administratorul sa merga sa-si faca Declaratie de asigurare si sa plateasca apoi lunar contributia la Cas macar la nivelul salariului minim pe ec.
Succes!
Vin si eu cu o situatie destul de ciudata dar pe jumatate asemanatoare,si anume:o cunostinta este asociat unic la un SRL si a incheiat cu Casa de Pensii o declaratie de asigurat platind CAS la nivelul salariului minim pe economie.Acum 2 ani si-a deschis si un PFA pe care l-a transformat ulterior in II si pentru care in prezent plateste cf.OG.58 iarasi contributie de 10.8%.
Este corect? Cei de la sanatate cu care avea la fel contract incheiat inainte au zis ca nu este nevoie de o alta declaratie si sa plateasca la nivelul sumei pe care a estimato ca venit pentru anul 2010.Nu mai stie ce sa faca,cum este corect si cum nu.Va rog, astept pareri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributiei asig.de sanatate asupra veniturilor din dividende mihanego mihanego am urmatoarea situatie: 1.profit aferent exercitiului financ.2007 repartizat la rezultat reportat, 2.in luna iulie 2008 asociatul unic,administrator,care nu ... (vezi toată discuția)
Dividende 2011 zolysoftsolutions zolysoftsolutions Buna tuturor. Situatie: - in 2011 am ridicat dividende de la firma mea in cuantum de 2000 RON. Normal am si declarat prin D100 si am platit impozitul ... (vezi toată discuția)
Administrator srl patipatason patipatason buna ziua, Un administrator de SRL poate fi remunerat pe contract individual de munca? Care sunt posibilitatile de remunerare ale acestui administrator si ... (vezi toată discuția)