avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere femeie gravida
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere femeie gravida

Buna seara

Angajata de o luna a venit cu o instiintare (fara numar de inregistrare si tot felul amenintari) de prin care mi-a adus la cunostinta faptul ca e insarcinata. Tinand cont de faptul ca e proaspat angajata si nu m-a anuntat pana la aceasta data vreau sa o concediez. Spuneti-mi care este modalitatea legala si corecta.


Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: stanceni , utilizator 20:31, 7 Septembrie 2010
stanceni a scris:
Tinand cont de faptul ca e proaspat angajata si nu m-a anuntat pana la aceasta data vreau sa o concediez.


Nu ca va judec, da' va-ntreb ca sa stiu in ce forma va raspund (ca, odata notificata starea de graviditate, nu prea mai aveti cum concedia gravida): cum adica "nu v-a anuntat pana la aceasta data". Ce data ar fi asta si in ce moment al sarcinii credeti dvs. ca o (noua) angajat trebuie sa va anunte pe dvs., Patronul?
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2010
smeagull, utilizator
mi-a "aruncat" doar o hartie pe birou prin care ma instiinta ca e insarcinata, de care am ales sa nu tin cont, neincadrandu-se in prevederile legale privind instiintarea pe care trebuie sa o faca. E doar o hartie de care pot sa tin sau nu cont. E cuvantul meu impotriva cuvantului ei. Legea prevede ca angajata sa faca dovada starii de graviditate cu un certificat medical sau adeverinta medicala, iar eu nu am primit asa ceva.
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2010
stanceni, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt gravida armaghedon armaghedon Buna ziua, Sunt gravida si mam angajat dar angajatorul nu ma intrebat nimik.Fiind sarcina mica nu este vizibila.Cind va afla, din rautate sau alte motive ... (vezi toată discuția)
Perioada de sarcina morys morys Exiata vreo prevedere legala conform careia o angajata aflata in gravidie trbuie sa isi anunte angajatorul referitor la termenul de nastere sau mai stiu eu ce ... (vezi toată discuția)
Concediere femeie insarcinata ser192 ser192 Buna ziua, As vrea sa stiu daca,te pot da afara din firma(se fac restructurari)daca sunt insarcinata in 4 saptamani. Ma puteti ajuta va rog cu un sfat ... (vezi toată discuția)