avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Am divortat anul trecut, in ianuarie, dupa 20 de ani de canicie.Am doi baieti de 21 si respectiv 16 care , manipulati fiind, au ramas in incredintarea tatalui,eu fiind nevoita sa parasesc domiciliul , locuinta care este prin acte, proprietatea mea si a fostului sot.
As dori sa aflu daca de la pronuntarea divortului, exista un termen limita de inaintare a procesului de partaj, pentru a mai putea beneficia de drepturile cuvenite.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:27, 8 Septembrie 2010
Cererea de partaj o puteti formula oricand.
Multumesc! Din ultimele informatii pe care le am rezulta ca daca in termen de 5 ani de la pronuntarea divortului, nu se intenteaza procesul de partaj, se pierd drepturile cuvenite.Am crezut ca este vreo lege nou aparuta.
Actiunea de partaj este imprescriptibila, putand fi promovata oricand, astfel ca nu se pune problema pierderii dreptului cuvenit.
Exista insa posibilitatea ca in acest an, acest imobil sa fi fost imbuntatit de fostul dvs. sot si in acest caz avand in vedere aceste investitii, sa solicite si sa obtina o cota majorata la partajarea imobilului.
Din nefericire daca nu veti ajunge la un partaj voluntar ( prin intelegere) va trebui sa promovati un partaj judiciar unde taxa de timbru a fost modificata de la 19.00 lei la 3% din valoarea imobilului partajat.
Daca ati fi introdus actiune partaj imediat dupa solutionarea actiunii de divort ati beneficiat de timbrajul de 19.00 lei, modificarea legii taxelor de timbru avand loc in luna iulie a anului trecut.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
desi puteti face oricand partaj, e bine sa actionati cat de curand se poate dupa divort.
au dreptate colegele,s-ar putea ca fostul sa faca imbunatatiri si va solicita sa fie scazute din valoarea aprtamentului.daca deschideti actiunea si face imbunatatiri in timpul partajului se schimba problema.oricum si imbunatatirile vor fi scazute in functie de natura lor-utile si necesare sau voluptorii.ar fi bine depuneti actiunea

Alte discuții în legătură

Partaj neefectuat dupa divort consecinte adg adg am divortat in urma cu 10 ani si nu am efectuat partajul, timp in care sotul a locuit efectiv in casa.Acum ,dupa 10 ani isi cere dreptul de proprietar pe toata ... (vezi toată discuția)
Partaj altius altius Sunt divortat din 1995 si am un apartament cumparat impreuna cu fosta sotie. Am o fetita de 20 ani si locuieste cu mama. Ex sotia sa recasatorit si actualul ... (vezi toată discuția)
Proces de partaj ,impartirea bunurilor probleme probleme Buna seara!Un prieten are o problema si m-am gandit sa incerc sa intreb si aici si v-as ruga sa ma ajutati.Prietenul este divortat de aprox2 ani.Se mai poate ... (vezi toată discuția)