avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces de partaj ,impartirea bunurilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces de partaj ,impartirea bunurilor

Buna seara!Un prieten are o problema si m-am gandit sa incerc sa intreb si aici si v-as ruga sa ma ajutati.Prietenul este divortat de aprox2 ani.Se mai poate face proces de partaj dupa 2 ani pt bunurile dobandite pe parcusrul casniciei,bunuri ce se afla in proprietatea tatalui sotiei,prietenul neavand nimic in proprietatea pe toata durata casnicie(imobil sau teren)Multumesc!:sorry:
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 16:38, 7 Iunie 2010
tipul acesta de actiune este imprescriptibila. ( adica dreptul de a cere asa ceva nu dispare niciodata)
Poate cere oricand partajarea bunurilor comune, dovandite in timpul casatoriei.
Daca spuneti ca nu a a vut bunuri imobile, consider ca va referiti la bunuri mobile.
Daca proprietar este tatal sotiei ce drept ar putea avea sotul?
Nu vad ce ar putea partaja cu tatal sotiei...
Partajul bunurilor comune poate fi initiat oricand neavand nici o relevanta ca a trecut un termen de 2 ani de la data divortului, singura diferenta fiind ca daca acest partaj ar fi fost efectuat pana in luna iulie a anului trecut ar fi fost necesara o taxa de timbru de 19.00 lei iar acum este necesara achitarea unei taxe de timbru de 3% din valoarea masei partajabile.:sorry:
da se poate face actiune de partaj.

Alte discuții în legătură

Divort, copil, partaj, apartament achizitionat anterior, contract comodat SebastianP SebastianP Buna ziua, Am urmatorul caz: - sunt casatorit de 11 luni si am un copil din casatorie; - am un copil dintr-o relatie anterioara casatoriei, in tutela ... (vezi toată discuția)
Partaj divort casa cumparata de sot prin prima casa nedelcuc nedelcuc Buna ziua, va solicit o parere avizata pentru urmatoarea situatie: Sunt casatorita din iunie 2012 iar sotul meu a cumparat o casa prin programul,,Prima ... (vezi toată discuția)
Partajare divort Dianex Serv SRL Dianex Serv SRL Inainte de casatorie, sotul are in proprietate un apartament. Dupa 20 de ani de casatorie (in acesti ani s-a locuit in acel apartament) se ajunge la divort. ... (vezi toată discuția)