avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada determinata

De cate ori si in cadrul carei perioade poate fi prelungit contractul de munca pe perioada determinata al unei persoane?
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 10:05, 22 Septembrie 2010
adelaida_07 a scris:

Nici eu nu fac distinctie, dar nici nu vad care este prevederea din lege care permite unui salariat sa detina 4 sau 5 contracte pe durata determinata succesive care depasesc 24 luni sau un contract prelungit de 4 sau 5 ori pe durata determinata peste 24 sau chiar in interiorul celor 24 luni indiferent daca este pentru acelasi functie sau pentru functii diferite.

ati citat chiar dvs articolul 84 din Codul Muncii ...
zzenovia a scris:

Sau poate salariatul in primul contract de munca a inlocuit titularul aflat cu contractul de munca suspendat ( crestere copil , etc) si acum inlocuieste un alt titular de post care la randul lui are contractul suspendat ( ?!)
Asa ar fi corect , nu ?

In Codul muncii nu este specificat asa ceva, pentru ca asta ar insemna ca respectivul angajat poate fi incadrat la infinit in acest mod, pe cate 2 ani cu repetare pe orice contract al doamnelor intrate in concediu crestere copil. Astfel s-ar putea ajunge la situatia in care o persoana sa faca muncile a o gramada de angajati intr-o institutie pe diferite posturi, mai ales in contextul in care se fac restructurari peste restructurari.
Art.84 din codul muncii se refera la obligativitatea angajării pe durată nedeterminată dupa cele 24 de luni de perioada determinata, respectiv la conditiile in care se poate face aceasta miscare. Art.82 este cel care se refra la perioada maxima de incadrare pentru contractele pe perioada determinata.
Art.84 alin.2 C.mun.. prevede exceptii de la angajarea pe durata nedeterminata dupa terminarea celor 24 de luni ... citez :

2) Dispozitiile alin. (1) nu sunt aplicabile:
a) in cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui temporar un salariat absent, daca intervine o noua cauza de suspendare a contractului acestuia;
....
Este vorba despre o angajata pe postul mai multor colege aflate in CCM, de la diferite compartimente, deci nu s-a prelungit contractul peste 24 de luni pe motiv de suspendare a unui singur contract, ci de faptul ca se afla in institutie pe contractele mai multor persoane in mod succesiv, eventual pana la pensie.
Daca exista aceasta posibilitate nu vad care ar fi inconvenientul ... legea nu interzice ca aceeasi persoana sa aiba asemenea c.i.m.- uri.

Alte discuții în legătură

Cim pe perioada determinata gabrielaslavu gabrielaslavu Buna ziua, Asi dori sa-mi dati un raspuns fata de o speta care s-a creat in firma la care lucrez. am angajat cu CIM pe perioada det. o persoana, deoarece ... (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata enesabin enesabin Sunt angajat cu CIM perioada determinata. Primul a fost pe 1 an. La incheiere mi s-a facut altul pe 6 luni, iar la incheierea lui altul pe 1 an(al treilea cu ... (vezi toată discuția)
Cic si contract perioada determinata kittybutnariu kittybutnariu Buna seara, Am o dilema: cum o rezolv? CONTRACT COLECTIV DE MUNCA UNIC LA NIVEL NATIONAL pe anii 2007-2010 Art. 62. - (1) in afara concediului legal ... (vezi toată discuția)