mateidonea a scris:
Am un credit pentru nevoi personale destul de mare si comisionul de risc e relativ important. Fundamental nu are importanta valoarea cat faptul ca in contractul semnat de mine, atat in cel general cat si in cel particular NU SE SPUNE ABSOLUT NIMIC despre comisionul de risc !...
Prin urmare nu am semnat nimic care sa dea dreptul bancii sa perceapa altceva decat dobanda, comisionul de administrare si eventualele comisioane de rescadentare, scrisori de refinantare. Cam atat.
Opinia mea este sa ma adresez Parchetului pentru ca situatia este cel putin frauduloasa, personal o consider furt.
Ce spuneti de solutia mea cu adresarea catre Parchet si care va este parerea despre ce am spus ?
e o alternativa. poate cea mai rapida si eficienta.
pentru ca guvernu' asta sanctioneaza in continuare cu batut "pe umeri" si "pe obraz" (amenzi contraventionale, avertismente!) perceperi de catre banci de sume de bani in mod ilegal!
perceperi care in toata lumea civilizata se pedepsesc cu inchisoarea! in romania merge si cu avertisment!!!
de neplafonarea lor, a celor legale, ce sa mai vorbim...
cat de mari trebuie sa fie interesele?! sau incompetenta?! sau si una si alta?!!!... de necrezut!!!
"
Au apus demult vremurile in care sistemul bancar reprezenta o noutate in Romania si in care clientii erau dispusi sa accepte orice fel de conditii in schimbul acordarii unui credit. Mai nou, clientii romani au invatat sa isi ceara drepturile, reclamand orice fel de abuz din partea bancilor care activeaza pe piata interna. Daca de obicei reclamatiile s-au adresat Oficiilor pentru Protectia Consumatorului din intreaga tara, au fost si romani care au apelat la Justitie pentru a-si face dreptate. Una dintre cele mai grave reclamatii a fost depusa, zilele trecute, la Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta de catre administratorii unei firme, care acuza o banca din top 10, precum si cinci angajati ai sai de inselaciune, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma calificata si fals in inscrisuri sub semnatura privata"
[ link extern ]